Woensdag 26 feb (19.20 uur) wordt de documentaire Lobach éénmalig vertoond in Cinema Amstelveen. Lobach gaat over Toon en Willem Lobach, twee Amsterdamse broers die op een heel verschillende manier invulling geven aan hun leven. Op vrijdag 13 maart 2020  treedt Nederlands Dans Theater 2 met de voorstelling Standalone op in de Schouwburg Amstelveen. Toon Lobach is een van de dansers. Na afloop van de film is regisseur, producent en distributeur Marja de Vries aanwezig voor een nagesprek in de zaal.

Lobachposter

Toon staat vanaf jonge leeftijd als model, acteur en danser volop in het leven. Hij werkt hard aan zijn droom: professionele danser worden bij een gerenommeerd gezelschap. Hij is sociaal en de omgeving omarmt hem.
Zijn oudere broer Willem is meer toeschouwer dan   deelnemer van het leven. Hij verkiest zijn eigen kamer boven de buitenwereld en heeft moeite met alles waar enige  dwang bij komt kijken. Deze houding is moeilijk te begrijpen voor zijn omgeving.

De werelden van de broers zullen zich verder aftekenen.   Toon heeft met succes auditie gedaan bij Nederlands Dans Theater. Hij gaat in Den Haag wonen en zal wereldwijd optreden. Hij verlaat het ouderlijk huis, en dus ook Willem.

Lobach probeert inzicht te geven in de band tussen de broers en de rol van de ouders. Om de laatste fase van hun jeugd vast te leggen zal Willem functioneren als tweede cameraman. Dit levert niet alleen een intiemer beeld op van Toons wereld, maar ook van die van Willem.

Op vrijdag 13 maart 2020  treedt Nederlands Dans Theater 2 met de voorstelling Standalone op in de Schouwburg Amstelveen. Toon Lobach is een van de dansers. Na afloop van de film is regisseur, producent en distributeur Marja de Vries aanwezig voor een nagesprek in de zaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.