In het kader van de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’ deelden kinderburgermeester Lieuwe en jeugdwethouder Frank Berkhout het boek ‘Koning van Katoren’ van schrijver Jan Terlouw uit aan kinderen van basisschool de Horizon. Dat gebeurde bij boekenwinkel Libris Venstra aan het Stadsplein.

Ieder Amstelveens kind uit groep acht krijgt, na de voorjaarsvakantie, een eigen exemplaar op school. Dit is een cadeautje van Libris Venstra en de gemeente Amstelveen, die hiermee ‘Geef een boek cadeau’ steunen. Deze jaarlijkse campagne wil namelijk lezen bevorderen en kinderen laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de literatuur.

In voorgaande jaren waren onder meer Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckmann en Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren geselecteerd. Het motto van de campagne is: Koop een boek, geef een boek. De prijs is daarom laag, namelijk € 2,00 euro. Libris Venstra doneert ook boeken aan de Voedselbank en de Voorleesexpres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.