Leo Boezaart heeft de diagnose dementie gekregen. Op donderdag 27 februari (19.30 uur) spreekt hij daarover in het zogenoemde Alzheimer Café in Zonnehuis ‘De Luwte’, Wimbledonpark 361. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Gespreksleider Job van Amerongen gaat met Boezaart in gesprek over de gevolgen van deze diagnose voor hemzelf en zijn gezin.

Beste van maken

De onderwerpen die aan de orde zullen komen zullen heel herkenbaar zijn voor mensen met dementie en hun naasten: Voordat men de diagnose dementie krijgt voelt men vaak al dat er iets niet goed zit. Hoe is deze periode ervaren door de patiënt?  En als dan de diagnose dementie krijgt, wat betekent dat voor de patiënt en het gezin? Met wie deelt men de diagnose, en hoe wordt daar op gereageerd? Erkent de omgeving wel de zwaarte en betekenis van de ziekte?

Hoe beïnvloedt de dementie de sociale contacten en bezigheden? Welke zorgen zijn er over de toekomst en hoe bereid men zich daar op voor? Wat zijn de momenten die nog wel grote waarde hebben, hoe kan men er het ‘beste’ van maken?

 

Het gesprek van Job van Amerongen met Leo Boezaart zal veel ervaringen oproepen bij de bezoekers van het Alzheimer Café. Uiteraard is er ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen. Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

2 REACTIES

  1. En maar kletsen en zwatelen over dit onderwerp, terwijl er hier en niet alleen hier maar in het gehele land zich gewoon schrijnende taferelen afspelen. Wanneer komt men eens tot de conclusie dat het hele participatiebeleid op dit punt totaal mislukt is. Dat het overgrote deel van de mantelzorgers zelf bejaard zijn en ook allerlei makkes hebben. Hetzelfde geldt voor de vrijwilligers, waarvan de gemeente maar steeds roept dat dat de oplossing is. Die zijn er niet genoeg en die zullen er in een specifieke plaats als Amstelveen met zijn vele expats ook nooit genoeg komen. Het wordt tijd voor een bejaardenhuis 2.0 en dat moeten de gemeentes in Den Haag maar eens heel duidelijk gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.