Mantelzorg blijft een geliefkoosd onderwerp om over te praten en ook een gat in de markt voor talloze organisaties. Op vrijdag 28 februari is er van 14.00-17:00 uur weer een bijeenkomst over in het Cobra museum, die door de gemeente en de organisatie Mantelzorg & Meer wordt georganiseerd. In Cobra is trouwens nog niet zo lang geleden een dergelijke meeting geweest waar een hoog opgeleide mantelzorgster vertelde met vijftien organisaties te maken te hebben en vreesde dat iets lager opgeleide mensen totaal de weg kwijt raken in dat deel van het sociale domein.

Nu is acteur, tv-presentator en zanger Eric Corton zich ermee gaan bemoeien, omdat hij intensief mantelzorger van zijn vader is geworden. Hij houdt overal in het land meetings, heeft er de documentaire ‘Moeder aan de lijn; Verandert mijn leven als ik voor je zorg?’ (foto) aan gewijd. Aan de hand van vertoonde fragmenten daarvan wordt ook de onder zijn leiding in Cobra Museum (weer) met elkaar gesproken over wat het betekent voor iemand te zorgen, overigens een gesprek dat al tig keer is gevoerd.

Middelen

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen zal er ook wel bij zijn op 28 februari. Hij herhaalt dat mantelzorg voor veel inwoners een zware belasting is en ziet in de zoveelste bijeenkomst in Amstelveen een mooie mogelijkheid om met lotgenoten te praten.  “We zetten als gemeente ook meer middelen in om mantelzorgers beter te ondersteunen,” belooft hij.

De bijeenkomst wordt een ‘meet-up’ genoemd en is bestemd voor iedereen die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Aanmelden is verplicht en kan via moederaandelijn.nl/amstelveen.

1 REACTIE

  1. Je zult als mantelzorger maar overgeleverd zijn aan dit soort zwetsers. Laten ze liever de mensen met raad en daad bijstaan!
    De wethouder ziet in deze bijeenkomst een mooie gelegenheid om met lotgenoten te praten. De zoveelste nietszeggende opmerking. Heeft diezelfde wethouder zichzelf wel eens de vraag gesteld hoe het zit met het aanbod van mantelzorgers en de vraag naar zorg? Daar heb ik nou nooit iets over gehoord. Ja, dat ze overbelast zijn, maar nooit over hoe hij als vertegenwoordiger van de overheid een rol kan spelen in het ontlasten van deze mensen.
    Misschien moet hij eens in Den Haag met collega wethouders een lobby gaan opzetten voor een verzorgingshuis 2.0, want daar zullen naar mijn inzicht ook wel finananciele voordelen aanzitten. ( minder ziekenhuisopnames, efficiëntere inzet huishoudelijke hulpen en wijkverplegers enz.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.