Het Pauluskoor zingt  27 maart (19.30 uur) de Matthäus Passion in de Augustinuskerk aan de Kalfjeslaan 965. Dat gebeurde traditiegetrouw altijd in de door brand goeddeels verwoeste St. Urbanuskerk in Bovenkerk, maar dat kan nu niet.

150 jaar geleden werd de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland uitgevoerd en sindsdien is hij niet meer te stuiten. Het is volgens de luisteraars van NPO4 de nummer 1 van de Hart & Ziel Lijst van 2019. Velen zeggen da als je die een keer hebt gehoord, men verslaafd aan het stuk raakt en het elk jaar wil horen.

Solisten

Het Pauluskoor Amstelveen zingt ‘de Matthäus’ éénmaal  in de drie jaar. De prijs voor dit concert is beslist aantrekkelijk € 30 en voor jongeren (tot 18 jaar) € 27,50.

De solisten zijn: Aliya Akhmadeeva (sopraan), Daniëlla Buijck (alt), Erik Slik (tenor, aria’s), Jeroen de Vaal (tenor, evangelist), Georg Gädker (bas, aria’s), Hans Christian Hinz (bas, Christus).  Verder werken mee The Classics, jeugdkoor, het orkest Philharmonia Amsterdam en organist Cor Brandenburg. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcel Joosen. Kaarten verkrijgbaar op www.pauluskoor.nl of bij de leden. Of via de link met www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl

Benefiet

Zondag  24 mei wil de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus in de Kruiskerk weer een benefietmiddag houden met optredens van enkele haar bekende ensembles en koren. “Wij zijn druk bezig met deze middag te organiseren, maar we willen de mensen vast vragen deze middag vrij te houden in hun agenda”, zegt de stichting. Nadere informatie volgt op de website www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl, alsmede in haar voorjaarsnieuwsbrief.

Toren

Zaterdag 20 juni wordt er weer een open torendag gehouden.  Van 10 tot 16.00 uur kan men Bovenkerk weer van boven bekijken, mits men goed ter been is en geen hoogtevrees heeft. Kinderen zijn van harte welkom de toren te beklimmen, mits zij minimaal 1,20 meter zijn.

En op 12 en 13 september worden weer de Open Monumenten Dagen landelijk gehouden, waarbij de toren eveneens wordt opengesteld. Eind oktober / begin november is er voor donateurs van de stichting weer de jaarlijkse excursie naar enkele Cuypers kerken / monumenten. Zodra de informatie hierover rond is stuurt zij hen een bericht via de website en de Najaarsnieuwsbrief.

www.helponsuitdebrand.com

www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl

www.facebook.com/Stichting-Vrienden-Bovenkerkse-Urbanus

secretariaat: vriendbov.urbanus@gmail.com

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.