De cellist Luis Andrade uit Portugal geeft op zondag 22 maart (16.00 uur) een concert met suites van J.S. Bach in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311. Hij werd op Madeira geboren en een van de meest veelzijdige muzikale persoonlijkheden van Portugal.  Andrade is een vaste gast in de muziekcentra van Europa en verscheen de laatste jaren als dirigent in de Opera Productie van Mozarts Don Giovanni, die in samenwerking met het Nederlands Symfonie Orkest en de Stichting Aurora werd geproduceerd.

Als cellist is Luis Andrade een gewilde solist en kamermusicus. Hij geeft recitals in Duitsland, België, Nederland, Portugal en Korea en is een vaste cellist bij het Nederlands Symfonie Orkest. Als een van de oprichters van het String Trio daarvan verscheen hij in concerten en radioproducties in Duitsland, Portugal en Nederland. Samen met Lies Colman, piano, nam hij zijn CD ‘Sum’ op in 2016 en gaf hij concerten in België (Flagey). Zijn meest recente project omvatte concerten in Amsterdam en Funchal met alle Beethoven-sonates voor cello en piano op één dag uitgevoerd.

Programma

Het programma in de Johanneskapel omvat de volgende werken van Bach: Suite No.2 BWV 1008, Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet I & II en Gigue.

Van John Tavener staat Threnos for cello solo op het programma en van Boris Tchaikovsky de Suite for Cello Solo, Preludium, March, Aria, Capriccio, Intermezzo and Coda. Ook na de pauze speelt de Portugees werken van Bach en Te Deum voor cello solo van Daniel Perzhan, een wereldpremière trouwens.

Na het concert kan men met de musici napraten en tafelen tijdens after-concert-diners, geserveerd door Spoon Original. Prijs voor het concert € 17,00 p.p. en met diner €37,00 p.p. Vanaf 15.30 kan men terecht. Voor meer informatie: Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16. Voor meer informatie over de musici: www.aljosja.art

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.