Zondag 9 februari ( 10 uur ) is er weer een rondleiding van de IVN. Deze keer rond De Poel, beginnen bij de Urbanuskerk in Bovenkerk. Deelname is gratis. Wel wordt geadviseerd warme kleren en stevige schoenen aan te trekken.

Volgens IVN staat de deelnemers een open landschap met verrassende natuur, vol rust en uitzicht, te wachten.  “Als er ijs was (of toen er nog ijs was) schaatste Amstelveen hier”, weet voorzitter Bas ten Asbroek van de lokale afdeling van IVN. Gidsen van die organisatie nemen de deelnemers aan de rondleiding mee op een boeiende tocht door een speciaal stuk Amstelveen, zegt hij. “Hier is nog een stuk veenlandschap te zien, zoals dat jaren geleden door de natuur is gevormd en nu door mensen wordt beheerd. “Anders zou het open landschap een groot bos worden, en dat hebben we daar al.”

Foto: Elly Riemers / IVN Amstelveen

3 REACTIES

  1. En dat veenlandschap dient wel gehandhaafd te blijven en niet verpest te worden door stadsvilla’s , suppende malloten, te dure zwembadkuipen, en stadsstranden gerund of in eigendom van veelal Amstelveners die ook een zeer dikke vinger hebben in het plaatselijke beleid, want dat zou men als belangenverstrengeling of clientisme kunnen betitelen en dat willen wij hier toch niet,toch?

  2. De VVD wil het veen uit de Poel dreggen en vervangen door zand zodat het een groot openbaar zwembad kan worden. Het maakbaarheidsdenken van de neoliberalen resulteert altijd in milieuvernietiging.

    Als het gemeentehuis wordt verplaatst, is het gevaar voor de Poel geweken en blijft ook de woonfunctie van het Oude Dorp behouden. Anders worden zij respectievelijk een pretpark en een horecacentrum.

    • Ach dat autoluw maken van een gedeelte van het Oude Dorp, is toch alleen maar een opmaat voor het uitbreiden van de terrassen met als Kilo -Utrecht -Tango -smoesje de veiligheid van de bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.