Voor Noord-Hollandse vrijwilligersgroepen en organisaties met een ‘groen’ is in totaal € 102.000 beschikbaar via het zogenoemde Groenfonds van de provincie. Veel meer dan verleden jaar, toen 20 groepen blij gemaakt werden met een bijdrage uit het fonds. Van 1 februari tot en met 1 maart kunnen organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag indienen.

Dat geldt voor iedereen, als de aanvraag maar gericht is op het bevorderen van de biodiversiteit, het beschermen van een plant- of diersoort, het veilig en effectief organiseren van vrijwilligerswerk, het stimuleren van vrijwilligerswerk of natuureducatie. Projecten die jongvolwassenen (18-35 jaar) betrekken bij het groen en projecten rond thema’s zoals ‘natuur & klimaat’ en ‘natuur & gezondheid’ maken meer kans op een bijdrage.

Instroom

Projecten rond de instroom van nieuwe vrijwilligers of de flexibilisering van het vrijwilligerswerk maken ook meer kans. Dit geldt ook voor aanvragen rond het veilig werken van de groep, bijvoorbeeld door het laten opstellen van een ARBO- en veiligheidsplan.

Lezen

Aanbevolen wordt goed eerst de voorwaarden te lezen op www.landschapnoordholland.nl/bbgfonds alvorens een aanvraag te doen. Op de site staat ook een aanvraagformulier. De jury bestaat uit medewerkers van de Terreinbeherende Organisaties in Noord-Holland, die ook het programma ‘Betrekken bij Groen’ uitvoeren.

Behalve het Amsterdamse Bos zij dat Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Foto Joke Huijser-Spekken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.