Jamie Adkins, Amerikaans artiest die in Canada woont, treedt vrijdag 19 februari op in Schouwburg Amstelveen. Zijn voorstelling heet ‘A Fool’s Errand’. Toen hij 13 jaar oud was werd hij gegrepen door straatvoorstellingen en begon hij te proberen mensen aan het lachen te maken. Hij werd clown, acrobaat, jongleur en koorddanser. Nadat hij zijn talenten verder ontwikkeld had door bij wereldberoemde circussen als Crique du Soleil en Cirque Eloize te werken, ontwikkelde hij zijn eerste soloprogramma’s.  Nu reist hij als poëtisch clown met zijn duizenden tricks de wereld over.

Jamie Adkins. Foto: Joseph Banderet

De voorstelling gaat over een virtuoze nar die tegen de stroom in gaat. Jongleren “mislukt”, balanceren op het slappe koord met vallen en opstaan: Jamie zet zijn publiek en zichzelf telkens op het verkeerde been en steelt daarmee de harten van het publiek van jong tot oud.
Begeleid door een charismatische tubaspeelster, Julie Houle, laat de ontwapenende en onhandige clown ons kennismaken met het broze evenwicht tussen chaos, controle, eenzaamheid en vriendschap. A Fool’s Errand toont aan dat de kunst van de volharding net zo waardevol kan zijn als het succes zelf. ​ https://vimeo.com/262205912

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.