Woensdag 8 januari opende wethouder Frank Berkhout (jeugd en onderwijs) officieel de Amstelland International School (AIS), samen met de jongste en oudste leerlingen. Amstelveen heeft als eerste gemeente nu, naast de private internationale scholen, ook een internationale basisschool is met een lagere ouderbijdrage.

In zijn openingswoord roemde Berkhout de samenwerking tussen het schoolteam, de gemeente, het ministerie en de schoolbesturen Amstelland en Amstelwijs. Dankzij deze soepele samenwerking kon de school binnen een jaar de deuren openen. Volgens de wethouder bestaat er in de stad grote behoefte aan internationaal onderwijs. “Daarom is het cruciaal dat deze school is geopend. Het biedt kinderen van internationals die tijdelijk in Amstelveen wonen betaalbaar internationaal onderwijs. Tegelijkertijd geeft het leerkrachten in ons reguliere basisonderwijs meer ruimte. Veel van deze kinderen gingen namelijk daarheen, waar ze Nederlands leerden om soms binnen korte tijd  naar het buitenland te vertrekken met hun ouders.”

Dertig leerlingen

De school startte in het najaar met meer dan 30 leerlingen, verdeeld over drie groepen. Wekelijks komen er nieuwe aanmeldingen.  Verder is de locatie ideaal. De school zit in hetzelfde gebouw als het centraal informatieloket voor internationals, De Taalschool en grenst aan de Karel Eykman School en de Triangel. Zo krijgen de kinderen ook iets mee van de Nederlandse taal en cultuur.

Team

De leerlingen van Amstelland International School (AIS) zijn verdeeld over groep 1 en de gecombineerde groepen 2/3 en 4/5/6/7.

Het schoolteam bestaat uit acht vrouwen die zelf ook 6 nationaliteiten vertegenwoordigen:  Jacquelene Da Silva (Director), Wendy van Vliet (Founding Head), Cherish Yap (Classroom Teacher), Griselda Orozco Cardoso (Classroom Teacher), Lena Browne (Classroom Teacher), Yolanta Nalmpanti (Teaching Assistant) en Sabine Brouwn (Administrative Support)). www.amstelland-international-school.nl

 

1 REACTIE

  1. Nou ja , het zal een beetje het reguliere onderwijs ontlasten, want deze groep kinderen vereisen toch extra aandacht. Dit heeft de gemeente voortvarend aangepakt. Deden ze dat ook maar met de woningnood , ov, enz, hoewel ik ik begrijp dat deze problemen veel groter zijn om te tackelen, maar ik zie er niet eens een aanzet toe. Dat is jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.