De gemeente krijgt van het Rijk € 335.850 subsidie voor een project dat gericht is op huiseigenaren die (kleine) energiebesparende maatregelen willen nemen. Dat gebeurt in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Doel is het verminderen van de CO2-uitstoot, zegt de gemeente.

Met de subsidie ontwikkelt de gemeente, samen met het Regionaal Energieloket, een project waarbij woningeigenaren energieadvies krijgen en inwoners worden geholpen met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Zoals het aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie, waterbesparing en LED-lampen. Daarbij wordt gekeken naar een specifieke actie voor de inwoners met een minimum inkomen. Ook staan informatieavonden in de wijken op het programma. Verder zal de subsidie gebruikt worden voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen, (vloer)isolatie en zonneboilers.

Verduurzamen
Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) zegt blij te zijn met de rijkssubsidie, die haar mede in staat stelt dit jaar inwoners beter te informeren over energiebesparende maatregelen en die aan te bieden.  “Huiseigenaren kunnen met het verduurzamen van hun huizen de CO2-uitstoot verminderen, energiekosten verlagen en hun wooncomfort verbeteren”, herhaalt ze maar weer eens. De subsidie past volgens haar in de doelstellingen uit het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptatie (PLECK). “Het verduurzamen van woningen draagt bij aan de ambitie van de gemeente in 2040 fossielonafhankelijk te zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.