Een deel van het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan wordt in maart het centrum van Stadsdorp Elsrijk, ter vervanging van de bestaande huiskamer van de wijk aan de Heemraadschapslaan. Die beslaat dan diverse zalen. Ook krijgt het Stadsdorp een eigen wijkcoach, waaraan het zelf sturing geeft.

Daarover is overeenstemming bereikt met de daar doorgaans een belangrijke rol in spelende welzijnsorganisatie Participe. Dat maakte voorzitter Seerp de Blauw bekend tijdens de zondag gehouden nieuwjaarsreceptie, die ook werd bezocht door burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat.

Van beneden

De Blauw, die bestuurslid Hans Steenvoorden in de voorzittersrol opvolgde, zei dat Elsrijk bruist, bloeit en wijkbewoners bindt. Zes jaar geleden werd de organisatie opgericht en hij constateerde dat er heel veel is gebeurd. Onder meer werd het Openluchttheater weer geopend, met inmiddels een blokhut waar straten uit de wijk welkom zijn voor onder meer samen te weten. Maar het bestuur moet zo weinig mogelijk doen en aan vrijwilligers uit de buurt is het met ideeën te komen en die uit de te werken. “In Elsrijk moet alles van beneden naar boven gebeuren en niet omgekeerd”, zei De Blauw.

Spin

Van de wijkcoach is het volgens hem de bedoeling dat die als een spin in het web behoeften gaat signaleren en coördineren en ook contacten met wijkverpleegkundigen, ouderenadviseurs en andere deskundigen onderhoudt.

De meldde en passant dat ’t Open Hof binnenkort gesloten wordt als wijkcentrum. Volgens VVD-raadslid Victor Frequin, die zelf in Elsrijk woont, betaalt de gemeente via Participe daarvoor. Hij is in de politiek doende om daar een einde aan te maken, omdat ’t Open Hof geenszins als wijkcentrum voldoet. “Ik voel er meer voor het Pluspunt aan de Smeenklaan opnieuw op te trekken.” In de gemeenteraad lijkt hij daarvoor de meerderheid mee te krijgen. Het gebouw is eigendom van de Protestantse Kerk, voorheen van de Hervormde Gemeente, die met de Synodaal Gereformeerde en de Lutherse Kerk enkele jaren geleden in de PKN fuseerde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.