Op dinsdag 28 januari (19.30 – 21.30 uur) start voor de tweede keer de cursus Basis Creatief Schrijven 1 van Jente Jong in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Een proefles wordt dinsdag 14 januari gegeven, van 18.00 tot 19.30 uur. Verder zijn de data 11 en 25 februari, 10 maart en 24 maart en 7 april. De cursus kost € 495, exclusief het boekenpakket, dus ongeveer 100 euro per les van twee uur.

In de schrijfcursus van de Querido Academie leert men in zes bijeenkomsten de bouwstenen en principes van een goed verhaal en vult men als het ware zijn gereedschapskist als auteur, zegt de boekhandel.

‘Schrijfspieren’

De cursus wordt dus gegeven door auteur, theatermaker en schrijfdocent Jente Jong, wier debuutroman ‘Het intieme vreemde’ in 2017 verscheen bij uitgeverij Querido. Tijdens de les worden de gemaakte schrijfopdrachten besproken. Met een oefening maakt men zijn schrijfspieren los, om daarna de theorie te doorlopen die helpt bij het schrijven. Het werk wordt door docent en medecursisten van feedback voorzien. Aan het eind van de cursus hebt men een eigen kort verhaal op zak.

Singel

Hoewel voor iedereen toegankelijk wordt een behoorlijke beheersing van de Nederlandse taal van cursisten verwacht. Schrijfervaring is geen vereiste. De Querido Academie organiseert opleidingen en cursussen op het gebied van creatief schrijven en is onderdeel van het uitgevershuis Singel Uitgeverijen, een samenwerkingsverband van zeven uitgeverijen. Alle opleidingen gaan uit van de filosofie dat schrijven een ambacht is en dat iedereen dat ambacht kan leren.  Meer informatie en aanmelden: www.queridoacademie.nl/basis-creatief-schrijven-1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.