Nadat al eerder het politiebureau aan Zetterij volledig dicht ging, wordt nu ook het oudste bureau, dat aan de Gerard Doulaan, ’s nachts gesloten. Het is van vrijdag (3 januari) open van zeven uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds. De beperking was zowel door de politie als door de burgemeester al eerder aangekondigd en houdt verband met de beperkte politionele capaciteit.

Evenals leraren klagen agenten over de toenemende werkdruk. Terwijl haar taken toenemen, staan die nogal haaks op de formatie. Daarom zijn volgens de politie maatregelen nodig als het voor publiek ’s nachts sluiten van bureaus. Daardoor kan er meer blauw op straat zijn, meldde de burgemeester onlangs aan de gemeenteraad.

Ook elders in de regio zijn de politiebureaus korter per etmaal open voor publiek. In Uithoorn is het bureau alleen open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 19.30 uur; dinsdag van 10.00 tot 23.00 uur. In Aalsmeer is er voor de politie een loket in het gemeentehuis. Dar is van maandag af open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur en op woensdag 08.30 tot 20.00 uur. In Buitenveldert-Zuid blijft het politiebureau wel dag en nacht open.

Dat kan ook niet gezegd worden voor Ouder-Amstel. Het bureau dat gedeeld wordt met Diemen is op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 09.00 tot 17 uur; alleen op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 21.00 uur. Men kan overigens dag en nacht bellen met 0900-8844 (en in spoedeisende gevallen 112). Meet informatie op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/politie-app.html

 

 

23 REACTIES

  1. Het geld gaat op aan andere prioriteiten waarover de Amstelveense media graag mét foto van de verantwoordelijke bestuurder graag berichten.

  2. JB, u zou kunnen leren om niet steeds zo te smalen op uitingen van ontevredenheid en ongerustheid van burgers over falend bestuur en beleid.

    Het gemeentebestuur laat immers deze verslechtering van de veilgheidssituatie toe zonder de inwoners dmv openlijk protest de geruststelling te bieden dat het alles doet om hun veiligheid te (laten) bewaken.

    • Het bureau aan de Gerard Doulaan is nog gebouwd in de tijd dat er gemeentepolitie was. Dat is nu dus door het Rijk betaalde nationale politie. Gemeenten kunnen alleen nog klagen over gebrek aan capaciteit en laten geen kans voorbij gaan dat te doen, zoals u misschien ook weer in de nieuwjaarsrede van de burgemeester hebt gelezen. De raad heeft totaal niets over de politie te zeggen. B&W hebben wel de handhavingsteams versterkt met oud-politiemensen om woninginbraken tegen te gaan. Het gaat mij er niet om te smalen, zoals u dat noemt. over ongerustheid van burgers, maar we moeten wel eerlijk blijven.

  3. U schrijft dat de raad niets over de politie te zeggen heeft. Dat is natuurlijk wel merkwaardig, gezien
    1.het feit dat de gemeenteraad het hoogste orgaan van de gemeente is,
    en
    2. het feit dat het dag en nacht bewaken en bewaren van de veiligheid van de burgers de belangrijkste taak is van het gemeentebestuur dat door die raad wordt gecontroleerd en desnoods ter verantwoording wordt geroepen.

    • 1. De burgemeester is verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid en heeft uit dien hoofde ook wekelijks contact met de zogenoemde driehoek (OM, Politie en burgemeester).
      2. De raad kan wel bij de burgemeester aandringen op bepaalde maatregelen, zoals die met camera-toezicht.
      3. Over de sterkte en omvang van de politie kan de burgemeester alleen zijn wensen bekend maken, maar kan niet meer agenten naar Amstelveen ui de nationale politie naar Amstelveen dirigeren. Ook Halsema in Amsterdam klaagde daarover. En samen hebben alle burgemeesters uit de regio aan het kabinet gevraagd of dat er niets aan kan doen.
      4. Om inwoners toch wat meer te beschermen tegen woninginbraken, heeft Herbert Raat (Handhaving) oud-politiemensen aangetrokken om daar iets aan te doen. Als enige in Nederland trouwens. De burgemeester vertelde dat mede daardoor vorig jaar de woninginbraken met 35% afnemen.
      5. De aldus gevormde handhavingsteams werken wel samen met de politie als het op arresteren aankomt.

    • @App, wat heeft het nog voor zin om op de heer Bos te reageren? Die man heeft slechts 1 ding in zijn motto staan, iedereen tegen de VVD is er 1 teveel.

    • @App, wat heeft het nog voor zin om op de heer Bos te reageren? Die man heeft slechts 1 ding in zijn motto staan, iedereen tegen de VVD is er 1 teveel. Als ik deze reactie plaats krijg ik foutmeldingen…….

      • U plaatst mij bij de VVD, de liberalen zelf allerminst en er kwam een fractie in de gemeenteraad die in weer te links (SP) vond. Die verwarring over mijn persoonlijke opvattingen wil ik graag zo houden, schreef ik al eerder. Maar voor u is het duidelijk. Voor de politiek niet. Misschien kunt u die even informeren……

  4. JB, de burger mag ook klagen, zijn bezorgdheid uiten en aandringen op maatregelen. Dat recht is niet voorbehouden aan de burgemeester in zijn Nieuwjaarstoespraak.

    Bezuinigen op politie en op handhaving en het ’s nachts sluiten van politiebureaus betekent het verzaken van een wezenlijke overheidstaak. Burgers moeten hiertegen bezwaar maken.

    • Gebeurt ook. Helaas moet u door de ingewikkelde constructie die men ervan heeft gemaakt niet bij de gemeente maar in Den Haag zijn. Daar klagen overigens ook politiemensen voortdurend. Of er ook klachten van Amstelveners komen, weet ik niet.

  5. Burgers moeten hun wensen, hun bezorgdheid en hun ongenoegen richten op b&w en gemeenteraad. Die hebben de opdracht, de middelen en de mogelijkheden om daarmee iets te doen, al of niet via de VNG, de Tweede Kamer of desnoods de pers.

    Wat inwoners van Amstelveen nodig hebben, is een gemeentebestuur dat voor hun veiligheid en andere belangen opkomt, daarbij kritisch gevolgd door een onafhankelijke pers die niet konkelefoest met de politieke en bestuurlijke elite.

    • U hebt blijkbaar onder een steen gelegen. Alle organisaties, inclusief de media, hebben keer op keer aandacht voor het politionele probleem gevraagd. Overigens blijven burgers in Amstelveen daarin achter, maar goed. Het gemeentebestuur heeft voortdurend geklaagd, maar volgens u natuurlijk niet genoeg. Helaas kan alleen de politie arrestaties uitvoeren. En natuurlijk – tegen de wil van de politiek – een politiebureau sluiten. Dat u kans ziet de lokale pers er weer van langs te geven, is een verwachting die ik eerlijk gezegd al had. Wat dat betreft bent u creatief.

  6. Het is toch vreemd dat ik hier voor de eerste keer moet,lezen dat het politiebureau in een stad van 90.000 inwoners ‘s nachts dicht moet en dat de burgemeester daar een paar zinnetjes aan wijdt in een nieuwjaarspeech waarbij het overgrote deel van de aanwezigen enkel zit te wachten op het startschot om zich op de hapjes en drankjes te storten, terwijl dit toch ruim van tevoren bekend moet zijn geweest . Ook heb ik de fotogenieke wethouder Raat van handhaving en onze burgervader Poppens nooit naar Den Haag zien togen om daar in het openbaar zijn beklag over te doen. Zou het niet zo zijn dat alle middenpartijen, waarvan de VVD zowel landelijk als plaatselijk de grootste is , voor dit non- beleid de laatste 12 jaar verantwoordelijk zijn. En het leukste is nog dat de VVD op dit gebied al jaren lang hele stoere taal uitslaat, maar in de praktijk er niets van bakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.