Natuurgidsen van IVN Amstelveen geven zondag 8 december om 10.00 uur, dus uitgesloten voor kerkgangers, een rondleiding in heemprak de Braak. Het gaat daarbij vooral om mossen en bomen. Men start bij de Banpaal aan de Amsterdamseweg 204. Deelname is zoals altijd gratis.

In het gazon in de tuin zijn mossen meestal niet welkom, maar in de natuur zijn ze prachtig: mossen, in allerlei soorten en vormen en maten. Natuurgidsen van IVN Amstelveen nemen deelnemers aan de excursie mee door het bekende park De Braak, naar de wonderbare wereld van de mossen.

Die zijn een belangrijke schakel in ecosystemen: ze produceren zuurstof, beschermen tegen erosie, scheppen een gunstig microklimaat voor ontkieming van allerlei soorten zaden en vruchten en bieden leefruimten aan vele kleine insecten. Onderweg komen de deelnemers ook bomen tegen in allerlei vormen. In de winter hebben ze hun eigen schoonheid. “Gewoon een dikke jas aandoen en meelopen”, zegt IVN.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.