In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a staan twee bijzondere manifestaties op het programma. Zondag 8 december speelt daar het Vocaal Ensemble William Byrd en donderdag 12 december wordt een Adventmiddag gehouden.

Op zondag 8 december (15.00 uur) geeft het Vocaal Ensemble William Byrd er een concert. Dat duurt tot ongeveer 16.30 uur. Halverwege is een korte pauze. De toegang is € 17 en de kerk is vanaf 14.30 uur open.

Sehet ein Licht

Het William Byrd Ensemble heeft zich gespecialiseerd in Renaissance en hedendaagse muziek. Het ensemble staat onder leiding van Nico van der Meel. Dit concert heeft als titel meegekregen Sehet, ein Licht en er worden werken uitgevoerd van negentiende- en twintigste-eeuwse componisten als Rheinberger, Distler (de prachtige Weihnachtsgeschichte), Reger, Poulenc en Howels. Wie niet kan komen op 8 december, kan het programma nog het weekend erna horen in Leiden of in Den Haag.

Adventmiddag

Op donderdag 12 december (14.00 tot 16.00 uur)  wordt een gezellige Adventmiddag gehouden in de Kruiskerk. Een feestelijk lichtpuntje in deze donkere dagen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 14.00 uur. Er is een inloop met koffie of thee. Op deze middag is er een sfeervol programma met muziek, zang en gedichten. Ruime gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden tot uiterlijk 9 december bij Nel de Vlieger, dvlieg@zonnet.nl of Trudy Joosse-Ridder, ouderenpastor@pga-b.nl, 06 – 833 54 924.

Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.