Tijdens het zogenoemde stadsgesprek met inwoners met een laag inkomen, waarbij de pers uitdrukkelijk werd geweerd, blijken er maar acht mensen uit die groep te zijn geweest. Er waren er vijftig uitgenodigd. De lage opkomst werd woensdag in de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS) gemeld door Wil Roode van de SP. Ook Marga van Herteryck van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) sprak over een minimale belangstelling.

Marga van Herteryck

Nochtans vond D66-raadslid Saloua Chaara dat voor het door wethouder Marijn van Ballegooijen in te zetten nieuwe minimabeleid goed is geluisterd naar inwoners. Dat vond ook de wethouder. Chaara voelde zich blijkbaar overvallen door de melding van Roode, waarna zich een nogal grimmig gesprek tussen de twee vrouwen ontspon. Chaara wilde van Roode weten of die als vertegenwoordigster van de Voedselbank of in politieke hoedanigheid erbij was geweest, wat volgens Roode totaal niet van belang was.

Preventief

Intussen miste ook Chaara een preventie paragraaf in het stuk over de herijking van het

Marijn van Ballegooijen

minimabeleid. Armoede bestrijden is goed, maar die voorkomen is beter, was haar mening. “Hoe voorkomen wij dat inwoners met armoede te maken krijgen”, vroeg zij zich af. Raadsleden hadden blijkbaar weinig op met de bestaande Amstelveenpas, die een kortingspas bij bedrijven voor minima zou moeten zijn, maar zeker in het bedrijfsleven weinig voorstelt, constateerde Victor Frequin van de VVD. Overigens is er vrijdag 29 november (17.00 uur) nog een door de PvdA georganiseerde bijeenkomst in café De Manen (Bovenkerk) over het minimabeleid, waar men meningen van inwoners wil horen op weg naar een besluit van de gemeenteraad.

Computers

Wil Roode

Diverse fracties drongen er bij de wethouder op aan de ruimere beschikbaarstelling door de gemeente van computers (niet meer voor één kind maar voor iedereen die voorbereidend onderwijs volgt) verder te verruimen.  Ook op basisscholen raakt de computer ingeburgerd, zodat men er aandrong het apparaat voor ieder kind van 6,7 jaar beschikbaar te stellen.

Campagne mislukt

Intussen is de campagne om de regelingen ten dienste van de armoedebestrijding, destijds met veel ophef gestart, volkomen mislukt. Maar de folders over de regelingen worden tot ergernis van Roode ook niet uitgedeeld aan de minima die naar het raadhuis komen. Het is daar, volgens haar, volledig ter beoordeling van de klantmanager of iemand die informatie over de regelingen krijgt. “Wij moeten de communicatie over de bestaande minimaregelingen verbeteren”, was haar mening.

Gebit

Een punt van zorg was in de commissie ook de vaak slechte verzorging van de gebitten der minima. “Ik zou het vervelend vinden als je aan iemands gebit kunt zien of hij tot de minima behoort”, zei Sandra van Engelen van het CDA. Raadslid Piet van de PvdA stelde mogelijkheden voor om de bestaande regelingen ook online door de doelgroep te laten raadplegen.

Volgens wethouder Van Ballegooijen is uitbreiding van de computerregeling wel mogelijk, zodat in feite ieder kind in een minimagezin een computer krijgt, maar dam is wel een ‘financiële aanpassing’ nodig.

4 REACTIES

  1. Wie interesseert nou dat politieke geharrewar. Het gaat er om dat dat het minimumbeleid functioneert. Daar mankeert het nog wel eens aan. Zelfs de hr. Frequin van de VVD gaf toe dat de Amstelveenpas vanuit het bedrijfsleven matig functioneerde . Tevens werd geconcludeerd dat de kennis omtrent de mogelijkheden bij deze doelgroep beter kan.
    In het belang van de democratie en de met mond beleden transparantie is het belachelijk dat de pers geweerd wordt. Juist zij moet hier aanwezig zijn om aan dit beleid bekendheid, maar blijkbaar wil men dat bij de coalitie niet.
    Men heeft dus weer de zoveelste kans op openheid gemist.

  2. “”Intussen is de campagne om de regelingen ten dienste van de armoedebestrijding, destijds met veel ophef gestart, volkomen mislukt.””

    Ja, ophef, symboolpolitiek en zelfreclame, daar zijn ze goed in.

  3. Dit artikel staat bol van de ‘taalvaudtjus’; typerend voor het A’veense ‘beleid’. Er is een REDEN dat beleid en debiel dezelfde letters gebruiken …

  4. He, he, eindelijk eens iemand die dat ook ziet. De artikelen zijn nauwelijks te lezen. Na 3 zinnen met vreselijk taalgebruik, ben ik al afgehaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.