Over het minimabeleid in Amstelveen gaat de bijeenkomst van de PvdA op vrijdag 29 november (17.00 uur) in Café ‘De Maanen’ aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk. ‘Het nieuwe minimabeleid van Amstelveen’ is het thema van de meeting. PvdA-wethouder Marijn van Ballegooijen heeft dat tegenwoordig in zijn portefeuille.

Suzanne Piet, PvdA

Armoede is één van de meest onderschatte problemen in onze samenleving, weet de PvdA en ook in welvarend Amstelveen hebben naar schatting 2500 huishoudens financiële problemen.

Amstelveenpas

“Taak voor de gemeente om die mensen te ondersteunen door middel van bijzondere bijstand of bijvoorbeeld de Amstelveenpas”, vindt PvdA-raadslid Suzanne Piet. Maar ook de voedselbank en de kledingbank spelen in op de hulpbehoefte van de minima. Over een nieuw minimabeleid van de gemeente beslist de gemeenteraad op 11 december.

De Amstelveenpas is een soort kortingpas waarmee minima bij allerlei instellingen en bedrijven goedkoper terecht kunnen.

Voedselbank

De PvdA zegt voor die tijd met Amstelveners in gesprek te willen gaan daarover. Deze ideeënborrel wordt afgetrapt door voorzitter Annick Visser van de Voedselbank Amstelveen en Suzanne Piet geeft de visie van haar en haar partij weer. Daarna is er ruimte voor een onderlinge discussie onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen is welkom.

 

1 REACTIE

  1. Men is zeker vergeten bij de PvdA dat indertijd Grea Twint van de SP de voedselbank heeft opgezet. Terwijl toen dat gehele idee werd afgebrand door de PvdA . De PvdA , de partij waar ik 20 jaar op gestemd heb, maar sinds Kok (🤮) haar roots zijn vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.