Volgens de gemeente is het plan voor wat er op de zogenoemde Meanderoverkapping over de verbrede rijksweg A9 komt, samen met omwonenden tot stand gekomen, hoewel een deel van hen tot het einde toe juridisch heeft gestreden voor een tunnel. Voor de overkapping, waarop fiets- en wandelverbindingen, is het plan nu klaar, laat de gemeente weten. Zij komt ter hoogte van Meandertorens III en IV en wordt 85 meter breed. De gemeente zegt dat het ook een ‘groene’ aankleding wordt.

“Een park”, zegt A9-wethouder Herbert Raat. Volgens hem heeft ook de Belangen Vereniging Meander Bewoners zich daarvoor beijvert. Die pleitte volgens hem destijds voor een bredere overkapping.  “Door een extra bijdrage van de ontwikkelaar van het oude KPMG-gebouw en de gemeente is dit mogelijk. Nu ontstaat een volledig nieuw park in Amstelveen waar iedereen gebruik van kan maken.”

Vijver

Op de plek van de overkapping is nu de fiets- en voetgangerstunnel onder de A9. In de toekomst kan men via een park over de rijksweg heen fietsen en lopen. Het groen in het park wordt een combinatie van verschillende boom- en struiksoorten, meldt de gemeente. Ook komt er een vijver van 80 tot 130 centimeter diep met een speciaal drainagesysteem om regenwater op te slaan.

‘Meedenkavond’

De gemeente herinnert aan de ‘meedenkavond voor omwonenden’ die er eind 2017 was. ‘Daar bleek duidelijk dat een groen, parkachtig karakter de voorkeur had. Een andere wens was het verbreding van de overkapping van 17 naar 85 meter. Dit is inmiddels in de plannen opgenomen.’

Drie overkappingen

Er komen over de rijksweg in totaal drie overkappingen. Behalve die bij de Meander ook bij het Stadshart en het Oude Dorp. De belangrijkste functie van de overkapping bij het Stadhart is een verkeersplein. Ook bij het Oude Dorp komt een park, zegt de gemeente. Rijkswaterstaat levert in 2026 de drie (lege) overkappingen op waarna de gemeente kan beginnen met de inrichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.