In het voorjaar van 2020 start de welzijnsorganisatie Participe een uit acht lessen bestaande iPad-cursus voor senioren. De iPad blijkt een ideaal hulpmiddel voor ouderen. Makkelijk vast te houden en mee te nemen. De iPad werkt draadloos, heeft alleen een knop voor aan/ uit en is gemakkelijk te bedienen door het scherm aan te raken. De kosten zijn € 85,00. Wie geen iPad heeft kan er voor € 45 een in bruikleen krijgen. Met een Amstelveenpas krijgt men 50% korting op het cursusgeld.

In een groep van maximaal acht personen en twee vrijwilligers als begeleider krijgt men les. Wie nog geen enkele ervaring heeft met computers, nog nooit een knop heeft durven aanraken, zal verrast zijn heel snel berichten te kunnen lezen van en sturen naar groepsgenoten. Daarna gaat men verder de mogelijkheden verkennen, bijvoorbeeld een e-mail sturen naar familie of kennissen en het Internet op om te ontdekken wat daar te vinden is.

Oefenen

In de cursus wordt mogelijkheid geboden te oefenen in een groep en onder begeleiding van betrokken vrijwilligers. Aanvullend kan men desgewenst gebruik maken van het inloopspreekuur. Men dient thuis te beschikken over wifi, een draadloze internetverbinding en een iPad.

Voor meer informatie of aanmelden: Cursusbureau Participe Amstelland 020-5430441 of 020-5430442, maandag tot en met donderdag van 9:00-14:00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.