Om potentiële deelnemers aan de volgende editie van ZAAI te informeren is er een zogenoemde interactieve Kick-off sessie op dinsdag 3 december (19.30 uur) in het raadhuis. Wethouder Floor Gordon van Economie legt daar uit wat deelname aan ZAAI een ondernemer kan opleveren. Ook wordt het programma voor 2020 toegelicht door coach Anja de Die. En verder zijn er een aantal oud-Zaailingen die hun ervaringen delen.

Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en men kan zich direct inschrijven voor ZAAI 2020. Alle informatie staat op www.zaaiamstelveen.nl

Masterclasses

Deze week ontvangen alle Amstelveners wier onderneming tussen 0 en 3 jaar bestaat een uitnodiging van de gemeente om zich in te schrijven.  ZAAI is een gemeentelijk intensief ontwikkeltraject, bestaande uit coaching, Masterclasses, inspiratiesessies en netwerkbijeenkomsten. De Gemeente Amstelveen heeft haar krachten gebundeld met Ondernemersvereniging Amstelveen en Rabobank Amstel en Vecht. Gezamenlijk zijn zij initiatiefnemer van ZAAI Amstelveen en ondersteunen zij startende ondernemers bij het opbouwen van hun bedrijf.

Gestructureerd

ZAAI biedt een intensief en gestructureerd programma, waarin alle essentiële elementen van het ondernemerschap aan bod komen: voor ondernemers, door ondernemers. Zo worden de deelnemers in staat gesteld hun bedrijf stevig te positioneren, kansen in kaart te brengen en hun strategie te bepalen. Bovendien worden de deelnemers actief verbonden aan het lokale MKB. “ZAAI is dé manier om ondernemersvaardigheden te versterken, in contact te komen met andere starters en het zakelijk netwerk snel uit te breiden”, zegt de gemeente. Op basis van de feedback van oud-deelnemers is het programma verder aangescherpt en ligt de focus op ondernemersvaardigheden en het ontwikkelen van de benodigde competenties. Ook is het programma nauwer verbonden aan de netwerkagenda van de Ondernemersvereniging Amstelveen.

Kosteloos

Deelname is kosteloos; de ondernemer investeert tijd, energie en inzet. ZAAI zorgt voor de rest. Het gehele traject vertegenwoordigd overigens een waarde van zo’n € 1500. Volgens Gordon zijn startende ondernemers van essentieel belang voor de lokale economie. “Met nieuwe producten en diensten zorgen zij voor vernieuwing en dynamiek. Een sterk netwerk draagt bij aan de groei en succesfactor van de onderneming. Door startende ondernemers te verbinden aan het bestaande Amstelveense MKB kunnen ondernemers elkaar ontmoeten en inspireren. Daarom vinden wij ZAAI een heel mooi initiatief dat wij graag structureel ondersteunen, samen met onze partners Rabobank en de Ondernemersvereniging Amstelveen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.