Inwoners die in de zorg willen werken konden vorige week donderdag terecht bij het Werkplein AA in de hal van het Raadhuis. Ze kwamen daar in contact met werkgevers op een zogenoemde banenmarkt. Wethouder Zorg en Werk Marijn van Ballegooijen gaf de aftrap (op de foto derde van links). Op 10 december is de volgende bijeenkomst voor werkzoekenden op het Werkplein AA. Dan wordt informatie gegeven over op werk gerichte scholing en opleidingen.

In de zorg is er vooral behoefte aan hulpen bij het huishouden. Hun salaris bedraagt volgens de cao per uur een bedrag dat varieert van € 11,30 tot € 13,45, exclusief vakantiegeld en andere toeslagen. Volgens de gemeente kon ‘een aantal’ werkzoekenden meteen aan de slag. Tot de aanwezige werkgevers behoorden bedrijven als Zorgsamen, T-Zorg, Priva Zorg, Thuiszorg Aalsmeer en Axxicom.

Krapte

Er is enorme krapte in de zorg. Er zijn ook verpleegkundigen en verzorgenden nodig. Maar volgens Van Ballegooijen spant de hulp bij het huishouden wel de kroon. “Tientallen mensen wachten op een goede hulp in de huishouding. Ze hebben hulp nodig omdat ze wat ouder, ziek of gehandicapt zijn. Huishoudelijke hulp is heel belangrijk om mensen te ondersteunen zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen. Fijn dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn als uitvoerders van dit belangrijke werk. Zij kunnen echt het verschil maken.”

Werkplein AA

Ook mensen die niet bij de banenmarkt konden zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan of opleiding kunnen naar het Werkplein AA gaan. AA staat voor Amstelveen en Aalsmeer. Op het werkplein kan men antwoorden krijgen op alle vragen op het gebied van werk en opleiding. Het Werkplein AA is ook online te vinden via www.werkpleinAA.nl.

 

Startsein

De banenmarkt was het startsein van een bredere campagne om meer inwoners naar werk te begeleiden. Amstelveen gaat het komende jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in sectoren waar veel openstaande vacatures zijn. Het doel is meer inwoners aan het werk te helpen en het probleem van krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Op 10 december is de volgende bijeenkomst voor werkzoekenden op het Werkplein AA. Dan zal meer informatie gegeven worden over scholing en opleidingen gericht op werk.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.