Bijwonen van de talkshow BV Amstelveen kost nu vijf euro. Wie dat bedrag er voor over heeft mag maandag (18 november 18.00 uur) aanschuiven bij een editie over cultuur in boekhandel Venstra aan het Stadsplein. Gasten in het programma’s zijn bobo’s die geacht worden er veel van te weten. Zoals cultuurwethouder Herbert Raat, die in 2017 de portefeuille Kunst en Cultuur naar zich toe trok.

En verder komen onder meer kunsthistorica (en journaliste) Dorien Tamis en schrijver Harry Starren. Raat heeft de laatste jaren veel monumenten van de sloophamer gered, zoals de ‘kleine sjoel’ en de Heilige Geest Kerk, terwijl hij de Annakerk met medewerking van ondernemers een culturele bestemming gaf. En hij durft ‘De Bogen’, het door velen ‘de drol’ genoemde beeld van wijlen Armando op het Stadsplein, ter discussie te stellen. Maar hij kan zijn nieuwste missie, ‘de stad als podium’ niet in zijn eentje volbrengen, denkt de redactie van BV Amstelveen.

Droom

Er komen volgens die club veel directeuren van lokale cultuurinstellingen naar Venstra. En er wordt door de aanwezigen een cultuurquiz gespeeld. “Er is muziek, verdieping, debat. Jumbo (Rembrandtweg) sponsort de borrel na afloop. De talkshow duurt een uurtje, maar je hebt voor jaren inspiratie”, zegt BV Amstelveen. Dat in die talkshow, behalve de gasten voor de microfoon, ook anderen het woord krijgen, is niet te verwachten, maar het debat is blijkbaar na afloop, tijdens de door Jumbo gesponsorde borrel. Dat is kennelijk wel de bedoeling want de vraag op de reclameflyer luidt: ‘Wat is jouw droom voor de stad.’

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.