De in Amstelveen opgegroeide Lesse is de Noord-Holland Noord inzending van de 25e editie van het COC Songfestival op zaterdag 9 november in Weert. Hij wil met het nummer Break Out het publiek en de jury omverblazen. De derde single van de jonge singer-songwriter past helemaal in zijn  bescheiden oeuvre van drie songs, die allemaal gaan over emancipatie, geloven in jezelf en je dromen najagen.

De zanger Hessel van Hoorn is geboren en opgegroeid in Amstelveen. Zijn eerste muzikale opvoeding kreeg hij op de muziekschool in het Stadshart waar hij zanglessen kreeg. In P60 trad hij jaren geleden op in een bandjes wedstrijd.

Onder de artiestennaam Lesse timmert hij nu aan de weg en brengt hij mooie gevoelige liedjes. Het COC Noord-Holland Noord vroeg hem deel te nemen aan het COC Songfestival 2019. Sinds twee jaar woont hij namelijk in Alkmaar.
Zijn derde nummer Break Out is een positieve popsong waarin Lesse de queer community oproept om hun plek in de wereld op te eisen. “So we’re gonna break out // Show your face and be loud // We’re going to make it // Mark the world as our stage!”, luidt het refrein. Lesse zelf is verlegen en bescheiden, maar op het podium eist hij zijn plek op. Break Out is net zo: een afwisselende song met kwetsbare momenten en uitbundige expressie.

“Break Out is een strijdlied: dit pikken we niet meer”, zegt hij. De single kwam vrijdag 8 november uit, dus een dag voor het COC Songfestival in Theater de Munt in Weert.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/05DhnmR173LfEJY6gq0Cnf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.