Wie zijn of haar sportvereniging voor € 2.500 in aanmerking wil laten komen door de Sportvereniging van het jaar 2019 te worden, moet voor 9 december de motivatie daarvoor naar AmstelveenSport sturen. Om precies te zijn naar Ingrid Wulving, i.wulving@amstelveensport.nl, met van naam en telefoonnummer.

Als een vereniging “sportvereniging van het jaar” wordt, wint men dus een cheque van € 2.500 en krijgt men een grote wisselbeker voor de club. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de gemeente. Een jaar lang mag men zich de beste sportvereniging in Amstelveen noemen.

 Motivatie

In de motivatie schrijft men waarom een vereniging de prijs écht verdient. In de motivatie zou bijvoorbeeld kunnen staan dat de vereniging in 2019 extra moeite deed om kwetsbare en / of eenzame jongeren, senioren (55+) of mensen met een handicap te betrekken bij de vereniging. Men wordt geacht deze activiteiten te omschrijven en te vertellen waarom de vereniging dit belangrijk vindt.

Rookvrij?

Andere mogelijkheden: de vereniging zocht in 2019 de samenwerking met andere verenigingen en andere organisaties om elkaar te versterken; zette zich in 2019 in voor de integratie en gemeenschapszin van de inwoners van Amstelveen; heeft het afgelopen jaar een special evenement georganiseerd; teams of leden van de vereniging lieten het afgelopen jaar uitzonderlijke sportieve prestaties zien; startte in 2019 een samenwerkingsproject waarin school en/of de buurt centraal stond; heeft speciale aandacht voor topsporttalenten; werd in 2019 rookvrij; richtte zich het afgelopen jaar op energiebesparing en duurzaamheid;  besteedde in 2019 extra aandacht aan het betrekken van Amstelveners met een minimum inkomen.

De jury

De jury bestaat uit sportwoordvoerders van de gemeenteraad en beleidsmedewerker sport van de gemeente Amstelveen Tjipke Bokma. De Jury staat onder leiding van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.