Samen met leerlingen uit groepen 3 en 7 van basisschool ‘De Horizon’ ontbeet burgemeester Tjapko Poppens daar vrijdagmorgen. Het Burgemeestersontbijt was onderdeel van de week van het Nationaal Schoolontbijt, waar in totaal een half miljoen kinderen van zo’n 2.750 basisscholen in heel Nederland samen aan deelnemen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Net als zo’n 250 collega-burgemeesters onderstreepte Poppens het belang van een gezond ontbijt voor kinderen. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en spraken ze zowel over hun ontbijtgewoontes als andere zaken zoals voetbal en of de burgemeester zelf ook kinderen heeft.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten was onderdeel van het 17e Nationaal Schoolontbijt. Een week lang werd met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

 

1 REACTIE

  1. Zo’n schoolontbijt is altijd leuk voor de kinderen en ze leren er ook nog iets van . Extra leuk is als er ook nog een VIP langs komt of een BN ‘er. Eigenlijk zou dit gecombineerd moeten worden met een openbare les, want het zijn tenslotte de ouders die het moeten doen, maar ja, voor een school is dat wel heel veel geregel met zitplaatsen en zo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.