Hoewel in totaal zestien omwonenden bezwaar maken tegen de sloop van de pastorie van de Heilige Geestkerk en de bouw op die plaats van 57 appartementen, heeft alleen ir. Stanley Sie daarover schriftelijk een klacht ingediend. Hij vreest door de nu aan de gemeenteraad te presenteren startnotitie waardevermindering van zijn achter de kerk gelegen pas gebouwde koopwoning. Volgens hem moet de gemeente rekenen op planschade, die door de bewoners van eengezinswoningen aan de Notenlaan zal worden geclaimd. De monumentale status van de pastorie en het bijgebouw van de kerk (de zogenoemde dagkerk) had niet opgeheven mogen worden, vindt hij.

Het gedachte complex wordt veel hoger dan eerst de bedoeling was, zegt hij. In totaal voert hij ongeveer tachtig bezwaren tegen de plannen aan. Onder meer vindt Sie de financieringsconstructie, die voor een deel gebaseerd is op verhuur van de kerk voor een nog niet duidelijk doel, nogal vreemd. Verder klopt volgens hem het vooronderzoek niet, zijn de bouwplannen buiten proporties, is de buurt niet bij de ontwikkeling van het plan betrokken, was de inspraaktermijn van twintig dagen (inclusief een herfstvakantie) extreem kort en is onduidelijk welke invloed het gebruik van de kerk in de toekomst op de parkeerdruk zal hebben.

Woongenot

De bewoners van de koopwoningen aan de Notenlaan voelen zich geschaad in hun woongenoot. Sie meldt dat hij, in aanloop naar de koop, aan de gemeente en Eigen Haard heeft gevraagd of de situatie zo bleef, met de Heilige Geestkerk aan de overzijde, te midden van groen en het antwoord zou daarop bevestigend zijn geweest. De woningen werden in 2017 gekocht. De nu geplande hoogbouw is geenszins in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, wat overigens de gemeenteraad kan wijzigen.

MOC

Er ligt volgens Sie een gebrek aan gemeentelijke visie aan de plannen ten grondslag. Zij passen geenszins in de buurt, waar eerder van hoogbouw werd overgestapt op laagbouw, omdat hoge flats er niet in zouden passen. Verder is volgens hem niet duidelijk was er met het MOC aan de Lindenlaan in de toekomst gaat gebeuren. In elk geval vindt hij de hoogbouw te kolossaal.

Zie ook: : Zienswijze m.b.t. de Ontwerp Startnotitie Haagbeuklaan 1-3 / Bouwplan Heilige Geestkerk

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.