De atelierroute, die dit weekend voor de 28ste keer werd gehouden in Amstelveen, kan waarschijnlijk in de toekomst beter Kunstroute heten. Er deden meer 73 kunstenaars aan mee, maar ruimschoots een derde van hen stond in het raadhuis met een presentatie van eigen werken (foto). En ook in AnnA, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg, werd de expositie gehouden van Mali Klein. En ook het Museum Jan van der Togt deden mee, net als de SAKB trouwens.

Naast de Annakerk gooiden kunstenaars als de altijd creatieve en ook het werken met metaal en hout beheersende beeldende kunstenaar Joep Backhuijs hun atelier open, terwijl in de Dorpsstraat Onno Leegstra al schilderend in zijn atelier mensen ontving. Maar de exposerende collega’s vormden een concurrentie op het punt van bezoek aan de ateliers, dachten sommige kunstenaars.

De 28ste editie werd in de Kunstuitleen, waar óók een expositie werd

Bloemen voor Anna Rahiman

gehouden, geopend door cultuurwethouder Herbert Raat. Die heette onder meer een van zijn voorgangers, dr. Rien Alink van D66, welkom daarbij. En hij overhandigde een boeket bloemen aan Anna Rahiman, de drijvende kracht achter de route, die zich ook over Ouderkerk aan de Amstel uitstrekte.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.