Op 16 oktober (20.00 uur) presenteren Platform C | Kunstuitleen en Amstelland Kunst een nieuwe editie van ‘Goed Beschouwd’, deze keer in het teken van Johannes Vermeer. Spreker is oud cultuurwethouder Rien Alink, die een boek aan Vermeer wijdde. Hij verheldert in zijn lezing een aantal schilderijen.

Vermeer is de schilder van de verstilling. Tegelijkertijd ademen zijn werken een ongekende zeggingskracht. Hoe wordt dit effect bereikt en wat is het geheim van zijn vaak raadselachtige schilderijen? De schilderijen van Vermeer blijven oneindig fascineren. Soms worden paralellen getrokken met de klassieke oudheid om het werk en de visie van Vermeer nog scherper te stellen.

Inloop vanaf 19.30 uur, toegang €7,50, inclusief consumpties. Aanmelden kan via annarahiman@platform-c.nu.  Ga voor meer informatie naar www.kunstuitleenamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.