Op zaterdag 19 oktober is er tussen 9.30 en 12.00 uur een fit-test voor volwassenen in Sporthal De Meerkamp. Die wordt georganiseerd door gemeente, AmstelveenSport en het bedrijf Weber Sports.

Mensen die zich fit voelen, voelen zich ook gelukkiger, is de redenering. Maar de vraag is of men zich al fit voelt of nog fitter kan worden.  Bij de fit-test wordt men getest op balans, lenigheid, spierkracht, reactie- en uithoudingsvermogen. De test wordt uitgevoerd onder medisch toezicht. Deelnemers krijgen dus een duidelijk beeld van hun conditie. Na de test ontvangen zij ook een beweegadvies.

GALM

Als uit de fit-test blijkt dat iemand zijn conditie nog kan verbeteren, kan men zelf bepalen hoe. AmstelveenSport biedt in samenwerking met Weber Sports onder andere GALM-lessen aan. GALM staat voor Groninger Actief Leven Model. Zo’n 400 deelnemers in Amstelveen doen al mee aan deze lessen. “Het is goed voor de gezondheid, conditie en fitheidsgevoel,” zegt projectuitvoerder van GALM Michael Weber (Weber Sports). De deelnemers van de afgelopen jaren zijn volgens hem enthousiast over de lessen. “Het is niet alleen een mooie gelegenheid om te gaan bewegen, maar ook een prima plek om mensen te ontmoeten.”

Plezier

“De wekelijkse GALM-les zijn erg afwisselend, het uur is om voor je het weet. Ik ga er met veel plezier naar toe,” zegt Alie (83). Mitch (57): “Er wordt goed gesport en veel gelachen”. Anne-Marie (71): “Na 15 jaar voelt het als een familie en ik voel me nog een jonge bloem.”  Flip (66) meldt sinds hij de lessen volgt minder pijn te hebben, minder medicijnen te gebruiken, minder gewicht te hebben en meer conditie. ”GALM werkt!”, vindt hij.

Introductie

Tijdens het introductieprogramma van twaalf weken worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in het sporten staat voorop. Na het introductieprogramma krijgt men opnieuw een bewegingsadvies. Men kan dan doorgaan met het vervolgprogramma van twintig weken. Daarna is men fit genoeg om aan te sluiten bij een andere beweegaanbieder, maar ook bij GALM blijven sporten is een optie. De lessen worden gegeven in Sporthal De Meerkamp of gymlokaal de Landtong 12. Meer informatie: www.webersports.net.

Kosten

Deelname aan de fit-test kost € 5. Het introductie programma kost € 54, dat is € 4,50 per les. Aanmelden voor de fit-test kan per e-mail of telefonisch bij Michael Weber, 020-3792523 / 06-46087776, info@webersports.net. Doorgeven: Naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, e-mailadres en hoe laat men getest wil worden (ieder kwartier tussen 9.30 en 12.00 uur).

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.