Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen in hun voorstelling ‘Zin’ op donderdag 24 oktober in Schouwburg Amstelveen de bezoekers een bonte stoet aan personages voor. Zo zijn er twee tv-koks op leeftijd die worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow. Daarnaast is er het verhaal van de populaire keukenromanschrijfster over de verfilming van haar nieuwe boek. De heren leven zich uit in hun komische en tragische talenten, gewoon omdat ze daar Zin in hebben.

Carmen
De Staatsopera van Tatarstan brengt vrijdag 25 oktober de opera Carmen (foto) in een groots opgezette enscenering. Bizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld. De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer van Sevilla, waar tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht een gruwelijke crime passionel plaatsvindt. Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Theateragenda
Donderdag 10 oktober vindt de Dag van de Duurzaamheid plaats in de schouwburg, vrijdag 11 oktober speelt cabaretière KiKi Schippers ‘Waar’ en met The Best Of laat de jeugdige maestro Fernando Lameirinhas op zaterdag 12 oktober zien hoe rijk zijn muzikale leven in de afgelopen 25 jaar is geweest. Zondag 13 oktober is er het Familiefestival Kleurrijk voor iedereen vanaf 2 jaar met de voorstellingen Geel (2+) en Het grote kleurenballet (4+).

Foto: Staatsopera Tatarstan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.