De werkzaamheden aan knooppunt Ouderkerkerlaan zijn donderdag door wethouder Rob Ellermeijer (links op de foto) officieel gestart. Hij startte de sloop van het viaduct over de Beneluxbaan samen met Gerard Slegers van de Vervoerregio Amsterdam. De voorbereidende werkzaamheden begonnen in juli. Het knooppunt wordt aangepakt voor een betere doorstroming en veiligheid.

Behalve betere verkeersveiligheid en doorstroming maken ook de aankomende werkzaamheden aan de A9 verandering van het viaduct volgens Ellermeijer nodig. “Voor de fietsers wordt een tunnel aangelegd ten zuidoosten van het viaduct, zodat ze het knooppunt veiliger kunnen passeren.”

Belangrijk

Het knooppunt Ouderkerkerlaan is een belangrijke ov-verbinding van Noord met Zuid en Oost met West. “Hier komen tram- en busvervoer samen. We zorgen ook voor een goede overstap tussen verschillende vervoersvormen. Ook komen er meer fietsenstallingen”, zegt Ellermeijer. Volgens Gerard Slegers van VRA wordt het een modern knooppunt voor openbaar vervoer.

Werkzaamheden

Het nieuwe knooppunt Ouderkerkerlaan is naar verwachting in september 2020 klaar. Volgens de gemeente wordt er alles aan gedaan om de overlast voor het verkeer en omwonenden te beperken. Het viaduct blijft tijdens de werkzaamheden geopend. Dat geldt ook voor de daaronder gelegen Beneluxbaan, hoewel die tijdelijk smaller wordt. En opnieuw worden fietsers omgeleid.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.