In een brief aan de gemeente heeft de wijkraad Zuid-West Amsterdam geklaagd over de vele festivals in het Amsterdamse Bos, waarvoor Amstelveen vergunning heeft gegeven. De wijkraad, een overkoepelende organisatie van buurtorganisaties, zegt daarin diverse klachten van bewoners te hebben ontvangen. De Wijkraad Zuid-West Amsterdam is een platform van actieve organisaties en belangstellende wijkbewoners uit de Hoofddorppleinbuurt, de Schinkelbuurt, de Stadionbuurt en de Apollobuurt.

Volgens hem is zowel het aantal festivals als de geluidsoverlast die zij produceren schrikbarend. Van geluidsoverlast was vooral sprake tijdens en volgend op het Dekmantel Festival, dat drie dagen duurde, meldt de raad. “De dreunende bassen droegen hun geluid tot ver over Oud-Zuid en Buitenveldert uit, gedragen door de wind. Op vrijdag, zaterdag en zondag stroomden de klachten binnen”, staat er op de website van de Wijkraad.

Drugs

Uit gesprekken van wijkraadslid met bezoekers blijkt de politie ook diverse malen te zijn uitgerukt wegens drugs en werd een festivalganger in de cel opgeborgen. Hoewel het Amsterdamse Bos op het grondgebied van de Gemeente Amstelveen ligt, worden de bewoners van Buitenveldert en Oud-Zuid nadrukkelijk opgezadeld met de geluidsoverlast vanuit het Amsterdamse Bos, constateert de wijkraad. Die is van oordeel dat de door de gemeenteraad van Amstelveen toegestane acht festivals in het bos teveel milieuschade en veel te veel geluidoverlast en een te hoge verkeersdruk op een groene omgeving veroorzaken. Met een onaanvaardbare hoeveelheid overlast voor de bewoners van Amsterdam-Zuid.

1 REACTIE

  1. “De door de gemeenteraad van Amstelveen toegestane acht festivals in het bos veroorzaken teveel milieuschade en veel te veel geluidoverlast en een te hoge verkeersdruk op een groene omgeving.”

    Ons neoliberale gemeentebewind behartigt graag de belangen van ondernemers, horeca-exploitanten, lawaaimakers en automobilisten. Liefhebbers van (nacht) rust en van een prettige en gezonde woonomgeving worden gedoogd maar zij mogen niet zeuren, laat staan klagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.