Zich dit jaar bij de ‘Nacht van de Vleermuis’ aansluitend, organiseert de Vleermuisgroep van de lokale afdeling van IVN van 20 september tot en met 1 november excursies. Daar kan men zich voor aanmelden via jangde@xs4all.nl of telefonisch: 06 20396438.

Door na-isolatie en sloop van oudere woningen, alsmede bomenkap, zijn al veel plaatsen voor vleermuizen verdwenen. Daar wordt via de landelijke actie aandacht voor gevraagd.

Beschermd

Het doel van de plaatselijke vleermuizengroep is meer mensen in de bebouwde kom daarbij te betrekken. De vleermuis is een beschermde diersoort. Degenen die zich aanmelden kunnen meedoen aan de (avond) wandeling in de omgeving van zijn of haar flat, c.q. eengezinswoning. De groep is doende zoveel mogelijk adressen te verzamelen, waar vleermuizen voorkomen en vast te stellen welke soorten dat zijn. Op basis van de aanmeldingen worden de excursies in de diverse buurten gepland.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.