Nu het zwembad 25 haar bestaat en er al weer plannen zijn voor een nieuw, doet ook de duikvereniging van zich spreken. Het duikteam Nemo is al meer dan een kwart eeuw actief, dus al voordat De Meerkamp er was. Om precies te zijn sinds 1969. Het is een Amstelveense vereniging met zo’n tachtig leden.

“Veel mensen raken tijdens een vakantie aan zee onder de indruk van het onderwaterleven”, zegt de vereniging. Duiken is eigenlijk een sport, vindt zij. Natuurlijk kan men al snorkelend een hoop moois onder water te zien, maar echt genieten van het leven daar is pas mogelijk als men onder water net zijn adem hoeft in te houden en diep kan gaan. Daarvoor moet men kleren duiken.

Niet moeilijk

“Dat is helemaal niet zo moeilijk”, vinden de mensen van Nemo. “Bij Duikteam Nemo leggen we graag uit hoe dat moet.”

De club is al sinds de oprichting in 1969 actief met het opleiden van aankomende duikers voor de brevetten van de Nederlandse Onderwatersport Bond, en het organiseren van mooie duiken en gezellige activiteiten daaromheen voor de gebrevetteerde duikers. Elke zondagochtend, tussen 08.30 u. en 10.00 u. wordt in het zwembad ‘De Meerkamp’ aan de Van der Hooplaan in Amstelveen getraind. Daarnaast is er elke vrijdagavond de mogelijkheid om duikflessen te laten vullen in het clubhuis van de vereniging, aan de Ouderkerkerlaan 15. “Uiteraard kan dit onder het genot van een drankje en een hapje”, menen de duikers zelf.

Familie

De club is een echte ‘familievereniging’. Voor niet-duikende gezinsleden is er ook genoeg vertier en gezelligheid. Kinderen tot veertien jaar kunnen een snorkelopleiding volgen. En voor de allerjongsten is het ‘pierenbadje’ beschikbaar, zodat ook zij een leuke tijd hebben.

Duikteam Nemo trekt er ook regelmatig op uit, meestal naar de duikplekken in Zeeland. Een langjarige traditie is het zogenaamde ‘Pinksterkamp’, waarbij een groot aantal leden zich verzamelt op een camping aan de Oosterschelde, om daar te duiken. Dat festijn wordt traditioneel afgesloten met een grote barbecue, waarbij de duikverhalen uitgewisseld worden. En in september trekken Nemo-leden ook vaak erop uit, om nog eens de Zeeuwse wateren te verkennen. Wie geïnteresseerd is, kan een kennismakingsrondje door het zwembad maken. “En wie weet, kan men na wat oefening ook zorgeloos genieten van het onderwaterleven”, vult de organisatie aan.

Foto: amstelveenweb.com

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.