Shirma Rouse, Steffen Morrison en Lorrèn behoren tot de velen die optreden tijdens het gratis evenement Jazz in het Dorp op zondag 1 september (14.00 tot 21.00 uur). Er verschijnen op 11 podia verspreid door het Oude Dorp 21 verschillende artiesten.

Er zijn drie centrale muziekplaza’s, met elk een groot en een klein podium, en een kidscorner, belooft de organisatie. Het Swing Plaza staat op het Dorpsplein, waar de gehele dag luistermuziek gespeeld en gezongen. Op het Van Poelgeest hoofdpodium trapt kindervriend Dirk Scheele de dag om 14:00 uur af met zijn Zomerpopconcert.

Big Band

Shirma Rouse. Foto: Thareyck Martina.

Shirma Rouse sluit van 20:00 – 21:00 uur het festival af met een Grande Finale. Zij treedt op met de Dutch Concert Big Band, waarbij een aantal artiesten die eerder op de dag optraden haar zullen vergezellen als gastsolist.

Op het AH van der Lindenpodium op het SwingPlaza speelt WILD Organ & Drums energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance. Ook het Ye Ting Lo kwartet van het Conservatorium van Amsterdam treedt hier op. In het Museum Jan van der Togt biedt het Van Kerkwijkpodium plek aan drie intieme optredens van The Feen Brothers met hun Dave Brubeck Project.

World plaza
Bij het World Plaza is muziek van over de hele wereld te horen: Afrikaanse invloeden, Latin,

Lorren

maar ook Blues / Americana. Op het Ammonite-podium swingt Cojunto Amsterdam, een Latin-sextet met daarin de meest toonaangevende Latin-musici uit Nederland van dit moment. Montis, Goudsmit & Directie op Hammond en Gitaar & Drums.

Saxofoon kwartet Artvark en drumkwartet Drums United bundelen de krachten, wat leidt tot swingende groove en opzwepende percussie. En op het AM-podium in de Stationsstraat draait JazzDJ Paul Mulder de hele dag jazz, funk en soulmuziek.

BeyondJazz plaza
Het BeyondJazz Plaza voor het Grand Café staat garant voor future jazz, funk & Soul, elektronische jazz en new generation. Op het Happy Bodies hoofdpodium spelen daar de award winnende jonge artiesten van Tyranni Flock frisse en verrassende muziek. Steffen Morrison, na zijn deelname aan The Voice of Holland in 2013 ook bij het grote publiek bekend, brengt hier nummers van zijn CD Movin’ On, maar ook nieuw materiaal.

Mittelmeijer

Het Mittelmeier-podium swingt met de besnorde Rotterdamse bandleden van Tommy Moustache, met gedurfde improvisatie, rock riffs, humor, mood swings en melodische avonturen. Met de band Smandem en het Ian Clever kwartet, beiden van het Conservatorium van Amsterdam.

Ook op de drie Yisheng-muziekpunten, verspreid door het dorp, spelen verschillende artiesten, waaronder de Bovenkerkse formatie Up The Attic, saxofoontalent Ben Fitzpatrick van het Conservatorium van Amsterdam en Roda da Holanda, met Braziliaanse muziek.

KidsCorner
In de Rabo KidsCorner rondom de kerk geeft MrLuca twee optredens voor de kleine bezoekers van Jazz in het Dorp. Daar wordt de kindervoorstelling “Waarom? Daarom!” gepresenteerd. Met een grote contrabas, een glimmende saxofoon, drums, gitaar en piano is al interessant.

 

Meer informatie op www.jazzinhetdorp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.