Twee gratis sessies zijn er in de Bibliotheek aan Stadsplein, in samenwerking met organisatie ‘De Broekriem’, op de woensdagen 10 juli en 14 augustus van 10.30 tot 12.30 uur. In de sessies ‘Wie ben ik’ gaat men op zoek naar zijn drijfveren en talenten om en passende ideale baan te vinden.
Samen met andere werkzoekenden gaat men in de eerste sessie op een rijtje zetten wat de interessegebieden zijn van de diverse deelnemers. Vragen als hoeveel kennis men al heeft op die gebieden en of er daarmee wellicht mogelijkheden op de arbeidsmarkt komen aan de orde.

Passend

Tijdens de tweede sessie onderzoeken deelnemers welke vaardigheden zij bezitten en van welke activiteiten men de meeste energie krijgt. Dit allemaal met het doel om helder te krijgen wat voor soort rol binnen een bedrijf het beste bij hen past.

Naast het behandelen van deze onderwerpen zijn de bijeenkomsten bedoeld voor het uitbreiden van een netwerk. Men ontmoet andere werkzoekenden en wisselt tips uit over het vinden van een baan of het maken van een carrièreswitch. Deelnemers kunnen er ook voor één van de twee sessies kiezen. Aanmelden via info@debibliotheekamstelland.nl. Meer informatie over ‘De Broekriem: ‘Wie ben ik’ op www.debibliotheekamstelland.nl.

Zomerkamp

Student in Science Class

Van 15 t/m 18 juli (9.00 tot 16.00 uur) wordt de Bibliotheek aan Stadsplein omgetoverd tot laboratorium voor het Mad Science Zomerkamp. Kinderen van 7 t/m 11 jaar leren hier alles over moleculen, atomen en spectaculaire chemisch reacties. Zo’n kamp kost wel € 185.
Tijdens dit uitdagende dagkamp gaan zij samen met de professors van Mad Science aan de slag met wetenschappelijke proefjes. In de rol van uitvinder kruipen en gadgets voor thuis maken. Ook alles leren over zwaartekracht en de buitenwereld in trekken op zoek naar kriebelbeestjes. In vier dagen tijd maken de kinderen op een speelse manier kennis met natuurkunde en scheikunde en  ervaren zij hoe het is bijzondere ontdekkingen te doen in het laboratorium. Eten en drinken is allemaal verzorgd tijdens het kamp en de kinderen krijgen ook nog een aantal leuke experimentjes mee voor thuis.

Meer informatie over de kosten en het inschrijven op www.debibliotheekamstelland.nl. Mad Science is een organisatie die allerlei shows en activiteiten organiseert voor kinderen die kennis willen maken met de wetenschap. nederland.madscience.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.