Een kinderburgemeester heeft Amstelveen al, maar er komen nu klimaatburgemeesters bij, hoopt de gemeente. In de Nationale Klimaatweek, die van 28 oktober tot en met 5 november duurt, zegt de gemeente te laten zien wat er in Amstelveen op klimaatgebied gebeurt en hoe inwoners zelf duurzame stappen kunnen zetten.

Klimaatburgemeesters, waarnaar de lokale overheid met het Miniserie van Economische Zaken zoekt, zijn volgens de gemeente inwinbers die zich inzetten voor een beter klimaat.

Actie

Doel van de Nationale Klimaatweek is volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) inwoners voor een duurzaam Amstelveen te laten strijden. Als klimaatburgemeesters geven zij een ‘duurzaam voorbeeld’ aan mensen in hun directe omgeving, vindt zij. “Dat zet aan tot actie.”

Een Klimaatburgemeester past volgens Gordon ook zijn eigen levensstijl aan. Soms door zonnepanelen op het huis, maar ook door verwijderen van een paar tegels uit de tuin in ruil voor groen. Amstelveners kunnen zichzelf opgeven of iemand anders.

Alle informatie is te vinden op https://www.iedereendoetwat.nl/nkw/klimaatburgemeester. Op deze pagina

Inwoners die zich opgeven krijgen informatie over een gratis voucher ter waarde van €60, waarmee energiebesparende materialen mee aangeschaft kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.