De oppositiefracties van CDA, SP, GroenLinks, AVA en OCA in de gemeenteraad willen wel eens van B&W weten waarom wijkcentrum het Pluspunt aan  de Smeenklaan nog altijd met achterstallig onderhoud kampt. Zij hebben daarover schriftelijke vragen gesteld.

De situatie is ernstig, volgens Stieneke Kruijer (GroenLinks), Sandra van Engelen (CDA), Marina Casadei (SP) – van links naar rechts op de foto –  Jacqueline Höcker (AVA) en Percy de Robles (OCA). Er wordt al tijdenlang geklaagd over gaten in raamdorpels en plafonds, scheef hangende deuren in de dorpels, muurtegels die naar beneden vallen en door verzakkingen veroorzaakte lekkages, klagen de vijf fracties. Volgens hen klagen omwonenden ook over stankoverlast vanuit de toiletten van Pluspunt.

Klachten

De laatste jaren is flink geïnvesteerd in andere verouderde wijkcentra in Amstelveen, zoals De Meent, De Bolder, WestEnd, Alleman Bankrashof / Kostverloren en Villa Randwijck, constateren de vragenstellers. En zij memoreren dat er ook vergevorderde plannen voor nieuwbouw van de het Noorddamcentrum in Bovenkerk zijn..

Volgens Kruijer, Van Engelen en Casadei zijn inmiddels alle wijkcentra aan de beurt geweest, behalve het Pluspunt. “Ondanks plannen van het vorige college is nog altijd geen concrete invulling aan de renovatie gegeven. Bezoekers klagen hierover en nieuw te ontwikkelen initiatieven komen niet uit de verf wegens de onaantrekkelijkheid van het gebouw”, laten de vrouwen weten.

KLM

Een argument van de gemeente om nog niet tot renovatie over te gaan, is de onduidelijkheid of de KLM haar hoofdkantoor in Amstelveen behoudt. Maar dat is voor de vragenstellers geen reden om niet in actie te komen.

Zij willen dat er zo snel mogelijk een bijeenkomst van de gemeenteraad en de wethouder over de kwestie komt, waarin een toelichting wordt gegeven over de toekomst van het wijkcentrum in relatie tot de gebiedsontwikkeling en de overbrugging voor het Pluspunt. Volgens de vragenstellers is eerder door B&W gezegd dat ook rondom het Pluspunt onderzoek zou worden gedaan naar mogelijkheden voor een nieuw wijkcentrum en dat renovatie hierin meegenomen zou worden. Maar zij willen nu wel eens weten of dat onderzoek er is geweest en wat de uitkomsten ervan waren. Als het onderzoek niet is uitgevoerd willen de fracties weten waarom dat niet is gebeurd en als er wel resultaten zijn moeten die volgens hen naar de gemeenteraad toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.