Er komt op zaterdag 18 mei (14.00 uur) een Proeverij met Natascha van der Stelt bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Een dag eerder is dat haar nieuwe boek ‘Natascha bakt – zonder suiker en tarwe’ verschenen. In 2016 verscheen haar eerste boek ‘Bakken met haver’.

Natascha van der Stelt

Natascha van der Stelt (1970) begon als tiener met het bakken van appeltaarten en cakes. Haar opa, die bakker was geweest, leerde haar onder meer de verhoudingen van de perfecte cake en het kneden van deeg. Ook erfde ze zijn leerboeken en zijn bakkersgereedschap.

Koolhydraten

Toen zij wegens gezondheidsproblemen stopte met het eten van snelverterende koolhydraten als suiker en tarwe, weerhield dat haar er niet van door te gaan met bakken. Ze stapte over op andere soorten meel en al snel bakte ze weer als vanouds. Bij Libris Venstra laat zij een aantal van haar baksels proeven.

Recepten

‘Natascha bakt’ bevat ruim 60 recepten voor iedereen die bewust wil genieten. Koekjes, cake, taart, brood en andere zoete en hartige lekkernijen, allemaal zonder suiker, honing of suikervervangers, maar met smaakmakers als fruit, kaneel, kokos en vanille. De basis van vrijwel alle recepten is havermeel, soms aangevuld met rogge, waardoor de meeste recepten glutenvrij zijn. Men vindt in het boek recepten voor zowel typisch Nederlands (streek)gebak – zoals stroopwafels, poffertjes, gevulde koeken en ontbijtkoek – als voor internationale all-time favourites, zoals brownies, scones, cantuccini en platbrood.

Toegang: gratis. Voor meer informatie zie www.venstra.nl/activiteiten

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.