Donderdag 25 april (19.30 tot 21.00 uur) is er in de Bibliotheek aan het Stadsplein een bijzondere editie van het Poëziecafé. Het is de maand van de filosofie en alle poëzieliefhebbers worden uitgedaagd met het thema ‘Ik stuntel dus ik ben’ aan de slag te gaan. Het Poëziecafé wordt gehouden in samenwerking met boekhandel Libris Venstra.

Het Poëziecafé is er voor mensen die het leuk vinden voor te dragen uit eigen werk en voor iedereen die hier graag door geïnspireerd raakt. Tijdens de maand van de filosofie krijgen deelnemers de kans zich extra kwetsbaar op te stellen met het thema ‘ik stuntel dus ik ben’.

Essay

Het thema komt van cabaretier, schrijver en filosoof Tim Fransen. Hij schreef er het filosofisch essay ‘Het leven als tragikomedie’  over, waarin hij de schoonheid van stuntelen benadrukt en hoe humor ons helpt om ons onvermijdelijk falen te accepteren.

Om 19:30 uur gaan de deuren open bij Boekhandel Libris Venstra, waar het Poëziecafé tot 21:00 uur gevuld zal worden met uiteenlopend werk van ervaren en beginnende poëten. Mensen die graag iets voor willen dragen kunnen zich van tevoren aanmelden via info@debilbiotheekamstelland.nl. Iedereen die alleen wil luisteren kan gewoon gezellig langskomen. De toegang is gratis. De populariteit van poëzie neemt toe en het thema ‘Ik stuntel dus ik ben’ leent zich ontzettend goed voor weer een bijzondere avond in het Poëziecafé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.