Wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn heeft twee nieuwe BoodschappenPlusBussen onthuld. Hij deed dat samen met twee gebruiksters ervan, de dames Tepe en Ott, beiden 93 en al 13 jaar met deze bus meegaand. Jaalijks worden met deze bussen meer dan 5.000 passagiers vervoerd.

Van Ballegooijen bedankte samen met Lies Zuidema, voorzitter Raad van Bestuur van Brentano, alle vrijwilligers met een medaille. Van Ballegooijen: “Al meer dan 13 jaar zet een enthousiast team van vijftig vrijwilligers zich in voor de BoodschappenPlusBus. Door deze bussen kunnen ouderen hun boodschappen blijven doen in Amstelveen, maar ook anderen ontmoeten. Het sociale contact is heel belangrijk. Al bij het instappen maken ze contact met andere passagiers. Ook tijdens de uitjes naar Amsterdam, Uithoorn, Aalsmeer en Amstelveen die met de bussen worden gemaakt is veel sociaal contact mogelijk.”

 

Langer zelfstandig

Mede door de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen, war de overheid wenst, en meedoen aan de samenleving. Een chauffeur en een begeleider halen de ouderen op en brengen ze naar een winkelgebied, waar ze boodschappen kunnen doen. De vrijwilligers gaan ook mee naar binnen en helpen met sjouwen. En na afloop wordt een kopje koffie in de buurt gedronken.

Ook leuke uitjes

De boodschappenritten vormen de hoofdmoot, maar daarnaast worden maandelijks uitjes voor senioren georganiseerd. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor een etentje, een concert of een museumbezoek. Voor deze uitstapjes is veel belangstelling.

Chauffeurs gezocht

De BoodschappenPlusBus beschikt over twee bussen, waarin plaats is voor 7 zeven passagiers. Er staan meer dan 750 ouderen voor ingeschreven. Ouderen ook kunnen pinnen in de bus, die vrijwel het gehele jaar rijdt. Een ritje kost € 3,50 per keer. Inwoners met een Amstelveenpas betalen 2 euro per rit. De uitstapjes zijn wat duurder en verschillen van prijs. Ouderen die zich willen aanmelden voor de BoodschappenPlusBus kunnen op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur bellen met 020-3450295. De BoodschappenPlusBus zoekt overigens nog nieuwe chauffeurs. Meer informatie is te vinden op www.brentano.nl (onder vervoer).

Foto-onderschrift: Lies Zuidema, Wethouder Van Ballegooijen en de dames Tepe en Ott.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.