AMSTELVEEN – Het is weer raak in Westwijk. In de Amstelveense wijk zijn twee mensen door een schietpartij gewond geraakt, meldt de politie. Een man van 55 en diens dochter van 27. Ahmet G., zoals de man heet, een van de slachtoffers, is een bekende van de politie.

Ahmet G. is een Turk. Dat hij bekend is bij de politie hangt samen met zijn verwevenheid met de drugswereld. Inwoners melden dat er geschoten is met automatische wapens. De schietpartij vond plaats op Grote Wielen, omstreeks 12 uur. 

Liquidatie

De beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.  Het betrof volgens ingewijden een poging tot liquidatie, maar die zou mislukt zijn, doordat het automatische wapen waarmee werd geschoten haperde. Maar dat laatste wordt door de politie niet bevestigd. Die is op zoek naar twee daders, maar tot nu toe zonder resultaat. Overigens is het huis van de Turkse familie zwaar beveiligd met camera’s en kogelwerend glas. De advocaat van G., mr. Jan Hein Kuijpers, spreekt tegen dat zijn cliënt een drugscrimineel is.

Van Hout

Al eerder was het raak in Westwijk. Cor van Hout, bekend in de onderwereld, woonde daar met de zus van crimineel Willem Holleeder. Van Hout werd op 24 januari 2003 voor een Chinees Restaurant in de Dorpsstraat doodgeschoten, waarvoor de verdenking uitgaat naar zijn zwager Willem Holleeder, die opdracht daartoe zou hebben gegeven, wat hijzelf trouwens altijd heeft ontkend.  De politie en hulpdiensten waren ook zaterdag weer massaal aanwezig. Ooggetuigen zeiden dat er boven de wijk een politiehelikopter vliegt.

Ook zijn er berichten dat Team Explosieven Verkenning (TEV) op locatie onderzocht op explosieven, die mogelijk zijn achtergelaten. Een groot gebied werd zaterdagmiddag afgezet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.