Bij Libris Venstra aan het Stadsplein wordt de op 23 maart beginnende jaarlijkse Boekenweek die zaterdag om 14.00 uur (tot 15.00 uur) geopend door Johan Fretz (1985), schrijver van ‘Onder de paramariboom’, dat hij komt signeren. Hij is  winnaar van de Boekhandelsprijs 2019 en naast auteur ook theatermaker en columnist van Het Parool.

Fretz. Foto Sanja Marusic

Tijdens de Boekenweek zijn ook diverse Amstelveense auteurs te gast bij Venstra, zoals Jacobine van den Hoek, die op 23 maart om 15.00 uur haar nog te verschijnen boek ‘Zondebok’ van 15.00 tot 16.00 uur komt introduceren. Wendela de Vos draagt op woensdag 27 maart van 14.30 tot 15.30 uur voor uit haar dichtbundel Waar leg ik mijn hart, gevolgd door Atie Vogelenzang (15.30 uur)m, die vertelt over haar boek ‘Uit het niets’. Op donderdag 28 maart leest Onno Wesseling  om 16.30 voor uit zijn boek Licht en Bernice Berkleef is er vrijdag 29 maart van 15.00 tot 16.00 uur om haar bestseller Cody opnieuw onder de aandacht te brengen. Henk Rijks sluit de presentaties van de Amstelveense auteurs af met zijn boek De overblijfvader.

Voorstelling

Fretz, die dus de week opent, debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Hij toerde door het land met de voorstelling De zachtmoedige radicaal, die gebaseerd is op Onder de paramariboom en werd daarmee genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Zijn boek ‘Onder de paramariboom’ is een ontwapenend, geestig en ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.

Robert Vuijstje

Hekkensluiter van deze Boekenweek is Robert Vuijsje (1970). Op zaterdag 30

Robert Vuijstje. Foto: Jan Willem Kaldenbach

maart van is er van 15.30 tot 16.30 uur gelegenheid met hem te spreken over zijn boeken. Hij is schrijver en journalist. In 2008 verscheen zijn debuutroman Alleen maar nette mensen waarvan in totaal ruim 200.000 exemplaren werden verkocht. Het boek werd bekroond met een Gouden Uil en een Inktaap en werd in 2012 verfilmd met Geza Weisz in de hoofdrol. Onlangs verscheen zijn nieuwe roman Salomons oordeel. Dat is een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd.  Toegang bij alle bijeenkomsten: gratis Aanmelden: via info@venstra.nl of 020-6419880, niet verplicht maar wel praktisch

 

Graag vermelden: © Sanja Marušic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.