Er begint weer in de bibliotheek aan het Stadsplein weer een gratis cursus Digisterker. Die gaat over elektronisch werken met de overheid. De cursus leert de hoe men zelf DigiD kan aanvragen en gebruiken.

Dat wordt volgens ouderen door veranderingen aan de kant van de overheid steeds ingewikkelder. Daarom is het nodig dat men wat de elektronische contacten met bijvoorbeeld de Belastingdienst betreft die cursus volgt. Er zijn trouwens allerlei andere websites van de overheid, want de cursus zelf spreekt over een e-overheid.

Patiënten

Digitaal is trouwens niet alleen door de overheid heilig verklaard. In de cursus leert men ook gebruik te maken van het patiëntenportaal van de huisarts en een ziekenhuis. “Dit kan nu allemaal op de telefoon, tablet of computer”, juicht de bieb. Twee docenten leggen het uit en men gaat zelf oefenen. Ook krijgt men een werkboek mee waar alles in staat.

Computerervaring
De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het gebruik van computer en internet en bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Aan het einde krijg men een certificaat. De docenten zijn Paul Boom van SeniorWeb en Anton Furée van de Bibliotheek Amstelland. De cursusdata zijn op de dinsdagen 25 juli, 1, 8 en augustus, steeds van 10.00 tot 12.00 uur. Men kan zich aanmelden (wat nodig is) voor vrijdag 21 juli bij a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of bellen met 020-5455556. Meer informatie op de website van de bibliotheek: www.debibliotheekamstelland.nl

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.