Het Chimaera-trio – bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Ireen Kok (cello) en Laurens de Man (piano) – verzorgt zondag 24 maart om 12.00 uur een koffieconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Het concert duurt een uur. Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er na afloop een collecte, waaruit de onkosten bestreden worden. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Steegjes

Het Chimaera-trio brengt een Duits-romantisch programma met gedeeltelijk eigen bewerkingen. Ze spelen het Gassenhauertrio (opus 11) van Beethoven, waarvan het derde deel bestaat uit variaties over een toen bekend straatdeuntje dat in alle Gassen (steegjes) van Wenen gefloten werd.

Van Schumanns Studien in kanonischer Form maakte Laurens de Man een bewerking voor klarinet, cello en piano. Het oorspronkelijke werk is gecomponeerd voor een Pedalflügel, een vleugel die evenals een orgel een met de voeten te bespelen pedaal bezit.

Chimaera speelt tot slot een bewerking – ook weer van Laurens de Man – van het poco allegretto, het derde deel van Brahms’ Derde Symfonie: een lyrische melodie die Brahms uitwerkte tot een melancholiek deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.