Een gedeelte van het Kazernepad, beter bekend als het Zwartepad, wordt donderdag 13 december voor onbepaalde tijd afgesloten. Mogelijk voor een jaar. Uit inspectie, wegens scheuren in het asfalt, bleek dat de naastgelegen damwand niet in optimale staat verkeert en voor de veiligheid van het fietsverkeer gaat het gedeelte tussen de Noorddammerlaan en de Zetterij dicht. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Vierlingsbeeklaan.

De aangrenzende houten damwand, waar het fietspad op steunt, bleek in slechtere staat dan voorzien.  De komende maanden wordt volgens de gemeente gewerkt aan een oplossing om het fietspad weer veilig open te kunnen stellen. Er zijn twee scenario’s mogelijk, waarbij de afsluiting respectievelijk drie maanden en een jaar duurt.

Brief

De korte termijn en tijdelijke oplossing is het slaan van een nieuwe damwand, waardoor de situatie weer veilig wordt. De oplossing die langer duurt, is het tegelijkertijd verbreden van dit deel van het fietspad. De gemeente wil het Kazernepad, dat Amstelveen doorkruist, op termijn in zijn geheel verbreden. Vervroeging daarvan voor dit deel van de fietsroute betekent dat het over een paar jaar niet opnieuw afgesloten hoeft te worden. Beide opties worden de komende tijd beoordeeld. Omwonenden krijgen er een brief over.

FOTO: amstelveenweb.com

 

1 REACTIE

  1. Maak een Fietsbaan van de oude trambaan. Dan komt er eindelijk een fraaie, brede, rechte, rechtstreekse en veilige fietsverbinding tussen Amstelveen en Amsterdam, zónder al die scherpe bochten en onveilige stukken.

    Die fietsbaan had er al lang moeten zijn. Dit is de kans. Grijp die aan.

    Bekijk de hele route van Westwijk tot Vondelpark op:

    https://myalbum.com/album/btMKAnRTzODX

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.