Zaterdag 11 juni, tussen 10.00 en 15.00 uur, wordt er opnieuw een banenmarkt op Schiphol georganiseerd. Wegens de grote behoefte aan nieuwe operationele medewerkers, onder meer ter wille van de bagageafhandeling en security, worden mensen gezocht voor reguliere banen, bijbanen en vakantiebanen.

De banenmarkt is een samenwerking tussen Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Royal Schiphol Group, UWV, Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.

Wachttijden

Vooral door gebrek aan personeel zijn de laatste weken de wachttijden op Schiphol te lang en moesten nu al mensen die een vlucht boekten de eerste vier uur buiten blijven. Schiphol zegt dat in heel de sector er een tekort aan personeel is, wat overigens ook voor andere sectoren geldt. Met de banenmarkt krijgen de bedrijven op Schiphol extra gelegenheid om hun vacatures onder de aandacht te brengen bij potentiële werknemers, zegt de luchthaven. “Daarnaast willen we graag laten zien hoe leuk werken in de luchtvaart is en hoe groot de verscheidenheid aan functies op Schiphol.”

Lesbus

De banenmark is omgeven door attracties, zoals rijden in een lesbus van Connexxion, via een VR-bril ervaren hoe de baan van schoonmaakmedewerker bij Raggers eruit ziet en een pop up winkel van Schiphol Airport Retail bezoeken. Autoverhuurbedrijven Hertz en Sixt nemen één van hun bolides mee en Sixt komt met een ‘rad van fortuin’.

“Schiphol is en blijft een fantastische plek om te werken”, zegt directeur HR Esmé Valk van Royal Schiphol Group.  “Alle medewerkers op Schiphol zetten zich elke dag hard in om onze reizigers te verbinden met de wereld. We zoeken nieuwe medewerkers in veel verschillende functies die samen met ons willen zorgen dat de passagierservaring weer wordt wat men van ons mag verwachten: dat de vakantie begint op Schiphol.”

Operationele vacatures
Inmiddels hebben ongeveer 50 bedrijven al aangegeven aanwezig te zullen zijn op 11 juni. Er is tijd en ruimte om direct gesprekken te voeren met geïnteresseerden en bij sommige bedrijven ligt het contract zelfs al klaar.
Er zijn vacatures voor overwegend operationele functies tot en met mbo-4, in de beveiliging, (vlucht-)afhandeling, logistiek, facilitaire dienstverlening, schoonmaak, horeca en retail.  Het gaat onder meer om functies als (aspirant) luchthavenbeveiliger, grondsteward(ess), passenger assistant, platformmedewerker, bagagemedewerker, bagagekarren regulateur, horecamedewerker, logistiek medewerker/coördinator, loodsmedewerker, buschauffeur, schoonmaakmedewerker, customer service attendant, horlogemaker en sales assistant.

Scholieren
De banenmarkt is bestemd voor werkenden, werkzoekenden, scholieren, schoolverlaters, studenten en oud-studenten van mbo-scholen uit de gehele Randstad, maar uiteindelijk is iedereen die kan en wil werken welkom op Schiphol, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Om voor iedereen voldoende tijd te hebben, is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden voor één van de vier tijdsloten tussen 10.00 en 15.00 uur via deze link. De Banenmarkt wordt gehouden in het Atrium van kantoorgebouw The Base, Evert van de Beekstraat 104 op Schiphol-Centrum. Klik hier voor de routebeschrijving. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.