Ter gelegenheid van het nieuwe waterpunt op het schoolplein van SG Panta Rhei kregen de leerlingen deze week les over water. Daarbij ontving iedere leerling een bidon, die telkens opnieuw gevuld kan worden met drinkwater.

Het watertappunt is er gekomen in samenwerking met Rotary Club Amstelveen, de Gemeente en AmstelveenSport.

Stimulans

Het waterpunt stimuleert leerlingen en buurtbewoners water te drinken tijdens het buiten sporten. Dit maakt, als één van de gezonde keuzes, verschil voor de gezondheid en in de strijd tegen overgewicht. Bovendien draagt het gebruik van hervulbare bidons bij aan het streven naar een duurzame samenleving.

In de lessen over water ging het over het belang van schoon water voor mens, plant en dier. Er was aandacht voor waterzuivering en het werk van de waterschappen. Leerlingen werden actief betrokken door opdrachten over waterverbruik en hoe we zuinig met ons water kunnen omgaan. Ook werd duidelijk hoe belangrijk het is om dagelijks genoeg water te drinken. Daarbij komt de eigen Panta Rhei bidon ongetwijfeld goed van pas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.