Sinds dinsdag (15 juni) liggen de documenten voor de ontwikkeling van Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid (BTAZ) ter inzage tot 30 juli. Dat zijn een ontwerpbestemmingsplan en plannen voor exploitatie en een concept voor beeldkwaliteit. Voor Martinez Chocolade, nu nog gevestigd op bedrijventerrein Legmeer, wordt een procedure inzake een omgevingsvergunning gevoerd door de gemeente, op basis van het bestaande bestemmingsplan. Het bedrijf wil naar het BTAZ verhuizen en kan moeilijk wachten tot de plannen daarvoor rond zijn.Het nieuwe bedrijventerrein kent een gemengd regionaal karakter en biedt onder meer plek aan bedrijven die willen vertrekken van het oude bedrijventerrein Legmeer, zegt wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening, economische zaken). Het wordt volgens haar een duurzaam en toekomstbestendig gebied voor bedrijvigheid en werkgelegenheid.

 Halte Uithoornlijn

Sinds de vaststelling van de Startnotitie BTAZ, vorig jaar mei, door de Amstelveense gemeenteraad zijn diverse onderzoeken uitgevoerd voor het bestemmingsplan om de ontwikkeling van bedrijventerrein milieukundig te onderbouwen, zegt de gemeente. Het bestemmingsplan sluit aan bij de Crisis en herstelwet, inhoudende dat de gemeente een langere doorlooptijd van het bestemmingsplan gebruik maakt en van een nieuwe wijze van milieuzonering (gebaseerd op de Milieuzonering nieuwe stijl van de Vereniging Nederlandse Gemeenten). Ook zijn er ‘dynamische verwijzingen’ naar beleidsregels zoals het beeldkwaliteitsplan. De gemeente houdt in het bestemmingsplan rekening met een eventuele halte van de Uithoornlijn en een groenstrook als afscheiding tussen de Uithoornse woonwijk en BTAZ.

Beeldkwaliteitsplan

In het concept voor een beeldkwaliteitsplan staan de beoogde ruimtelijke kwaliteit, binnen de vastgestelde beleidskaders van gemeente en provincie. Aanvragen van omgevingsvergunningen worden hieraan straks getoetst.

Parallel aan de procedure voor het bestemmingsplan voert de gemeente een omgevingsvergunningprocedure, in afwijking van het huidige bestemmingsplan, voor Meerlandenweg 59 (Martinez Chocolade, nu nog op Legmeer). Daarnaast hebben B en W  ingestemd met de ontwerp omgevingsvergunning voor een bedrijfsuitbreiding aan Zijdelweg 19. Dat concept ligt sinds 9 juni zes weken ter inzage. Met beide ontwikkelingen is in het nieuwe bestemmingsplan BTAZ rekening gehouden.

Zie voor meer informatie www.amstelveen.nl/btaz

Mogelijke inspraakreacties worden in nota’s van beantwoording bij documenten aan de gemeenteraad aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.